Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan oldjátok meg hogy kint...

Hogyan oldjátok meg hogy kint hideg van nagyon, bent a bölcsiben meg nagyon meleg?

Figyelt kérdés

Kicsit gondban vagyok, mert ha adok rá harisnyát a nadrág alá besül bent. Ha meg nem adok, akkor megfázik kint.

Adtam már rá jól bélelt nacit is, de hát lehet abban is melege van bent, és kint sem biztos hogy megfelelő.

A pulcsit még meg tudom oldani, mert most kitaláltam, hogy kap pólót, egy vékonyabb pulcsit bentre, és mikor megyünk akkor kap egy normál pulcsit még erre és úgy a kabát. így biztos nem fog fázni. Persze figyelem nincs e melege, mert ha beizzad még rosszabb lesz. A pulcsit még csak ráadják pluszba ha kimennek az udvarra. De a nadrággal mi legyen nem tudom.

Igazából azt csinálnám, hogy a rendes nadrágra, ami alatt nincs harisnya, adnék mégegy nadrágot, bővet ami kényelmes kintre és bentre leveszem róla. Csak nem hiszem, hogy ráadják a bölcsibe mikor mennek ki. Legalább is én úgy vettem észre a múltkor hogy nem értették miért van az a kabát mellett.

Szóval ti hogy csináljátok?

Mert ugye később ott lesz a pufi nadrág/overál nadrág, de addig? Bár még azt sem tudom, hogy overál alatti nadrágnál, ami akkor már nem béléses kell e harisnya, mert bent iszonyú meleg van.

Kérlek segítsetek nekem.

2009. okt. 17. 18:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy jól értettem, de nincs benti és külön, kinti nadrág a bölcsiben? Nálunk, igaz az oviban ,leviszed amiben akarod és átöltözteted benti ruhába, ami kényelmes és igazodik a benti hőmérséklethez. A kinti nadrág meg lehet az, amiben leviszed. Ez időjárástól függően egy bélelt nadrág, vagy amikor meg mínuszok vannak (ált. -10fokig viszik ki őket), mehet alá egy harisnya is. Akár az overall alá is. Legfeljebb szólni kell, hogy feltétlenül adják rá azt is, amikor kimennek.
2009. okt. 17. 18:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Ezt én sem értem nincs kinti és benti ruha rendszer?
2009. okt. 17. 20:37
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez érdekes. Nálunk is van kinti sé benti ruha!

Ez azt jelenti, hogy reggel én elviszem a bölcsibe a jó meleg ruhájába, hogy ne fázzon az úton. Ott a szekrényébe van pár váltás ruhát és érkezés után átöltöztetem kényelmes, a benti hőnek megfeleő ruciba. Amikor a dausék kiviszik őket, akkor pedi az ő feladatuk, hogy a gyerkőcöket vissza "csomagolják" a meleg ruciba a kinti játszás vagy séta idejére. Visszatérve a csoportba, ismét "kicsimagolják" őket.

Biztos nem élvezhetik túlzottan, hogy +/- 20 gyerkőccel ezt naponta többször is meg kell tenniük, de nekik ez a munkájuk! Könyörgöm, ezét kapják a fizujukat.

Szóval nyugodtan szólj a bölcsie/oviba, hogy öltöztessék át a gyerekedet kimenetel előtt és vissza is, miután bemennek, egyébként megfázik/kimelegszik és nagyon megbetegedhet!

2009. okt. 18. 11:33
 4/7 A kérdező kommentje:

Nincs nálunk kinti benti ruha. Mondjuk ez bölcsi, nem óvoda.

Hát én úgy gondoltam, hogy majd bent rákérdezek, hogy hogyan szokták, aztán próbálom affelé irányítani a dolgokat hogy ráadnák e stb. Remélem sikerrel járok. Még ilyen időben nem jártunk bölcsibe, csak jó időben.

Amúgy én azért gondoltam a legjobb megoldásnak a 2 nadrágot, mert csak könnyebb mikor mennek ki az udvarra még egy nadrágot ráadni (bő meleg nadrágot) mint egy harisnyát a nadrág alá. Akkor le kell mindent venni stb.

Még azért várok válaszokat, gondolatokat.

2009. okt. 18. 18:54
 5/7 anonim ***** válasza:
A bölcsibe is kell lenni kinti benti ruhának, kérdezz rá nyugodtan, vagy kérdezz meg az anyukákat vagy figyeld meg hogy ők hogyan csinálják.
2009. okt. 19. 08:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Nálunk a bölcsiben van kinti-benti nadrág. Míg nyárias ősz volt, addig is mindig átöltöztették őket az udavri játék után, mert csupa homok volt mindenki.

Most, hogy már hideg van, megkérdeztem és teljesen természetesnek veszik, hogy ráadják kintre a harisnyát és a kinti nadrágot is.

Egyébként az is megoldás lehet, hogy mikor beviszed, harisnyában hagyod ott. Így bent a melegben nem fázik, viszont erre tuti ráadnak még egy nadrágot mielőtt kimennek, így kint sen fog fázni.

2009. okt. 20. 22:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Most az egyik anyukánál azt láttam, hogy úgy csinálja, hogy meleg bélelt nadrágba viszi a gyereket (egyenlőre még harisnya nélkül) a bölcsibe és ott ad rá egy bentre valót, ami vékony. A múlt héten mikor még olyan hideg volt így csináltam én is, csak az a baj, hogy nem tudom hogy ha netán kimennek átadják e rá a másikat. De majd beszélek azzal az anyukával és megkérdezem ő mit mond.
2009. okt. 24. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!