A munkaügyi központ támogatja a kismamák tanulását?
Figyelt kérdés
2013. júl. 5. 08:27
1/5 anonim válasza:
Addig amíg valaki terhes, addig ugyanúgy tanulhat, mint aki nem terhes. Nincs kedvezmény külön a terhes kismamára. Ugyanolyan munkanélkülinek számít, mint a másik.
Ha valaki megszül és gyesen van, akkor meg nem munkanélküli, tehát a munkanélkülin keresztül nem tud semmit megcsinálni, vagyis tanulni.
Tanulhat, más oktatási központokban és ott van olyan, aki figyelembe veszi azt, hogy valaki gyesen van és így kedvezményeket ad.
De nem mindegyik.
2/5 anonim válasza:
AZ elsőt annyiban kiegészíteném, hogy amíg a mamagyed-en van, nem tehet lehet munkanélküli, így nem jogosult a támogatására. Ha már gyes-en van, regisztráltathatja magát a mk-ban, és kaphat támogatást, mint gyes-es, gyesről visszatérő. Még itt van 1-2 teendő, de azt elmondják a mk-ba.
3/5 anonim válasza:
Első vagyok.
Csak gyes lejárta után 3 hónappal lehet támogatást kapni.
Tehát ha valakinek lejár a gyese, ő hiába regisztráltatja magát az MK-ba előbb, akkor is csak gyes lejárta után 3 hónappal fog támogatást kapni.
4/5 anonim válasza:
Igaza van az utolsónak, most regisztráltam, lejárt a gyesem, előtte regisztrálni sem lehetett, próbáltam, most meg 3 hónapig várni kell, mire bármit is tud intézni az ember. Még 45 napig él a tb, de leghamarabb 3 hónap letelte után lehet azt is igényelni, ez már vicc :(
5/5 anonim válasza:
Ha várandós vagy még, és az első szakma lenne, igen támogatja! Szülés után meg csak akkor ha a gyerek bölcsödés, és persze csak ha első szakma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!