Hány évesen/hónaposan kezdett el beszélni gyermeked?
Figyelt kérdés
2013. júl. 3. 21:58
1/7 anonim válasza:
13 hónaposan mondta ki az első szavát (apa). Utána szépen jöttek az alapszavak. 2,5 évesen kezdett el mondatokban beszélni, addig csak tőmondatokat használt és szavakat.
2/7 anonim válasza:
1 évesen kezdett el szavakat mondogatni, 2 évesen rövidebb mondatokat. Most 2év 10hós, és össze- és egybefüggően beszél, be nem áll a szája, és már következtetéseket is levon, mesél szó szerint..
3/7 anonim válasza:
Igazából már 10 hónaposan "beszélt", pl.banán az "ba", kutya "vauvau", aztán hónapról hónapra egyre több szó elejét mondta ki, és 14 hónaposan, egy délután,játék közben,azt mondta hogy gyeje(gyere) és onnantól fogva elkezdett beszélni.Először rövid mondatokat,aztán már nem lehetett visszafogni,annyira örült a hangjának,hogy néha éjfélkor is nyomta, mondtam, fiam,vétek volt téged beszédre bátorítani.Unokatesó, egy hónap van köztük 2 éves koráig nem szólalt meg, szóval ez változó. Én 1 hónapos korától "treníroztam",állandóan melléfeküdtem,olvastam neki, képeket mutogattam, játékokat, énekeltem, nem tudom, hogy ezért kezdett-e el hamarabb beszélni.
4/7 anonim válasza:
Kisfiam 17 hónaposan mondta ki az első szavát, azóta szépen lassan, fokozatosn, hétről-hétre egyre több szót mond. Most 23 hónapos
5/7 anonim válasza:
Az enyém 20 hónapos, de azt sem mondja bakfitty. :) Az egyetlen értelmes szava az ANYA, ezt kb 10 hónapos kora óta mondja, naponta többszázszor :) (először ajaajaaja, aztán aja, s később lett anya), hangutánzó szavak vannak (ugat, nyávog, hápog, mekeg....)
6/7 anonim válasza:
13 hónaposan kezdte és néhány hét múlva már mondatokat is tudott.Most 19 hónapos, több versszakos mondókákat tud, folyékonyan beszél.
Én is nagyon-nagyon sokat meséltem, mondókáztam, beszéltem hozzá.
7/7 anonim válasza:
8 hónaposan mondta ki először az elős szavát: Add ide! :) Nos azóta is ilyen rámenős! :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!