Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyerekjáték eleméből ki tud...

Gyerekjáték eleméből ki tud oldódni valamilyen káros anyag ecetes-citromsavas tisztítószer hatására?

Figyelt kérdés
Kaptunk egy a szomszédunktól egy ősöreg bébitaxit és elég koszos volt, állatszőrtől kezdve minden volt rajta, gondoltam jól átmosom. Azt mondta, hogy már nem működik, nincs benne elem, így meg sem néztem. Jól átmostam, áttörölgettem, a gyermekem már vagy 3 napja csak azzal játszik, erre tegnap este kifolyt belőle kb. 2 deci víz és borzasztó szaga volt. Igazából az elem szagához tudnám hasonlítani erős koncentrációban. A párom egyből megnézte, persze, hogy benne volt az elem, azt mondta, hogy az ép volt, viszont a nyáklapon, ami benne volt, valószínű átfolyt a víz és annak volt ilyen szaga...Mindenesetre tiszta ideg vagyok, a gyerekem abban a vízben tapicskolt, mivel kicsi, a szájába is vette a kezét. Utánaolvastam, a ceruzaelemben csupa nehéz és mérgező fém van, amik ecet hatására simán kioldódhatnak. Tudom, hogy kicsit aggódós vagyok, de most van okom rá vagy nem?
2013. jún. 28. 10:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Ennyiből nem lesz baja. Amúgy az elemek, ha sokáig állnak, simán ki oldódik belőlük a vegyi anyag.
2013. jún. 28. 10:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Az első mondatoddal megnyugtattál, a másodikkal meg megint beparáztattál :-) Azért köszi a választ!
2013. jún. 28. 10:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Bocs, nem akartam. Nem lesz baja, nyugi
2013. jún. 28. 11:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem nem az elem volt, hanem valahol bement a víz és az jött ki, mivel 3 napig bent volt, lehet, hogy lett egy kis szaga, annak a víznek!

Üdv két gyermekes Anyuka

2013. jún. 28. 13:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindkettőtöknek, nagyon aranyosak vagytok. Én kezdő anyuka vagyok (mint azt gondolom sejtettétek is :-) és borzasztóan aggódós. Tudom, nem jó, de ilyen az alaptermészetem.
2013. jún. 28. 14:45
 6/7 anonim válasza:
Egyszer az én kislányom is játszott egy régi játékkal, amit a szekrényben talált, és pár perc után vettem észre, hogy sárga lé folyik belőle :-( Nem tudtam,hogy az elem folyt-e ki, vagy tea folyott rá a kezében lévő cumisüvegből, és attól lett-e sárga, nagyon aggódtam. Doktor nénink azt mondta, hogy a száját nézzem meg, hogy nincs-e felmaródva. Ha nincs, nincs gond. Ha eszik, nyel szépen, nincs hasmenése, akkor semmi baja nem lett:-) Én is ugyanilyen aggódós vagyok, pedig két gyermekem van :-)
2013. júl. 2. 13:59
 7/7 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodtam, hogy nem csak én viszem túlzásba az aggódást :-)
2013. júl. 5. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!