Egy ismerősöm kijelentette, hogy nem vagyok normális, hogy az 5. gyermekemmel vagyok várandós, én viszont imádok terhesnek lenni, szülni és otthon lenni a gyerekeimmel, igaz nem vagyok abnormális?
"elkezdenek kamaszodni, a kiadások megugranak, és jön az eladósodás."
ez azért így kicsit erős szerintem....
Mi 5en vagyunk tesók, és nem mondanám, hogy mindig toppon volt az anyagi életünk,de ebből mi gyerekek soha nem éreztünk semmit(csak így utólag látom visszanézve,hogy mi is volt a valós helyzet).
Azért sok múlik a szülőkön...ha azon sopánkodnak, hogy "jaj idén se jutunk el az Adriára" akkor persze, a gyerekeknek is ez lesz a hozzáállásuk, de ha azt mondják "megyünk egy tök jót kirándulni" akkor ezt fogják értékelni a gyerekek.
Mi sem jártunk minden évben külföldre,sőőt a Balcsin is alig voltunk, de tudjátok azok voltak a legnagyobb élmények,mikor az egész család kint bohóckodott a kertben,sőt a szomszéd gyerekek is, és össze-vissza locsoltuk egymást a slaggal....tudom,nagyon "gyengén" hangzik,de egy gyereknek(sőt még egy tinédzsernek is) elég jól lehet kezelni az igényszintjét...sok múlik a szülőn!!!
Amennyiben nektek jó, akkor ne foglalkozz mással!!
Szerintem csak akkor gáz, ha azért csinálod, hogy ne kelljen dolgozni visszamenni. Ezt már csak azért sem érteném, mert én két gyerek mellett tuti többet dolgozom, mint mikor igazi munkahelyem volt...
Ha viszont úgyanúgy van türelmed az 5.hez is, mint az 1-höz, és nektek elég ami van, akkor egészségetekre!! :-)
Mi 4-en vagyunk testvérek, de igazság szerint a legkisebb tesómat már közösen neveltük, nem volt anyánk olyan, mint velünk. Ez sajna meg is látszik rajta, egész más lett az értékrendje, mint nekünk,akikkel foglalkozott!
Mekkorák a nagyobb gyerekek?
Figyelj ha csak azért,jön az 5.,mert imádsz szülni és otthon lenni,ebben az esetben szerintem,nagyon nem szerencsés.
Tényleg egyéni döntés ki mennyire szeretne jól élni,5 gyereket,ha az anyagiakat nézzük,mert én pl lelkileg,és fizikailag sem bírnék 5 gyerekkel,szóval anyagi szempontból kb 600-700ezres stabil fizetés nélkül nem vállalnék,még akkor sem ha semmiféle hitelem sincs.De ez a Te dolgod ha neked bőven elegek az alapdolgok,hogy van enni,van hol lakni,és a kínaiba vásárolnia ruhát és a turiban,akkor hajrá.
11-es vagyok,most komolyan mi olyat írtam amiért le kellett pontozni??????ennyire gáz,hogy nem jártunk tengerpartara és mégis teljes értékű,jól szocializált, normális, kompromisszum-kész felnőtt lett belőlünk????
komolyan kezdem nagyon megutálni ezt az oldalt!!!Mert legalább szólna be az aki lepontozz,hogy reagálhassak,megvédhessem magam,de így.....
És tudjátok mit????soha,soha nem cserélném el egy tesómat sem évi 1-2 tengerparti nyaralás,vagy mindig az aktuális divatnak megfelelő cuccok miatt!!!!!!!!
És akárki akármit mond,ez nevelés kérdése is, hogy így gondolkozzon az ember!!!
11-es, nekem annyira szimpatikus, amit írtál, csak irigyelni tudok egy ilyen családot!
Én is az anyagiak miatt paráznék, hisz olyan bizonytalan a mai világ. De ha megvan és nektek így jó, akkor miért ne, kedves Kérdező. Minden jót a gyerekekhez!
11-es vagyok,
Azért még annyit elfelejtettem írni, hogy a tengerparti nyaralásunk se azért volt annyira jó,mert végre eljutottunk a tengerhez, hanem mert együtt voltunk!!!Ez lehet nagyon ömlengősen hangzik,de ez az igazság!!!
Úgy alakult az élet,hogy egyik húgom Amerikába ment férjez,kint él, és annyira hiányzik,hogy nemigaz:( Már voltunk 1x náluk,de akkor még nem voltak gyerekeink,most már neki is van,nekünk is van.Ha végre megint kijutnánk hozzájuk nem is érdekelne a városnézés,óceánpart,csak hogy együtt lehessünk és a gyerekeink végre megismerkedjenek egymással!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!