Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5-6 éves gyermekeiteknél, ha...

5-6 éves gyermekeiteknél, ha külön szobában vannak, ki pakol össze, rendezi a szobát, ti, vagy ők?

Figyelt kérdés
Persze nem a porszívózásra vagy felmosásra gondolok itt.

2013. jún. 24. 13:10
 1/3 anonim ***** válasza:

6 éves a kislányom, 5 éves kora óta van saját szobája.

Megcsinálja az alapvető dolgokat, elrakja-előveszi az ágyneműjét. Amikor nem történik meg, akkor megcsinálom helyette, de alapjában véve, ha megkérem, elpakolja a játékait is maga után. De saját magától ritkán, most erre gyúrunk..:-)

Porszívózni 2-3 naponta szoktam nála, áttörölgetni a polcokat, tv-t stb, azt hetente 1x, de abban nagyon szívesen segít mindig.

2013. jún. 24. 13:14
 2/3 anonim ***** válasza:
A lányom 9 éves, a fiam 6. A lányom porszívózik, a fiam a játékokat pakolja,ágyazni közösen szoktak. Persze csak az ő külön szobájukban.Úgy vélem,ennyi idősen már ez belefér,szeretem a rendet,de egyedül sokszor már nem bírtam,és úgy gondoltuk a férjemmel,,,csontjuk nem törik,, ha ennyi idősen elkezdjük őket hozzászoktatni,hogy maguk után,és körül tegyenek rendet.Persze ment a nyafizás,de már egyre jobban belejönnek,elég 1x odaszólnom,hogy nah akkor lehet bevonulni a szobátokba,és rendet vágni. 6-7 perc alatt készen vannak,mehetnek játszani az udvarra. :)
2013. jún. 24. 13:20
 3/3 anonim ***** válasza:

3,5 éves a fiam és 5 éves a lányom, közös a szobájuk egyenlőre (kb kiskamaszkorig így lesz várhatóan).

A nagyobb beágyaz/elpakol segítség nélkül is, a kicsit irányítgatni kell még, de azért ő is megcsinálja, ha muszáj... márpedig muszáj:)

minden este fürdés előtt rendet rakunk, illetve ha egész nap itthon vagyunk akkor meg úgy szoktuk, hogy addig nem kezdhetnek más nagyobb volumenű játékba, míg az előzőt el nem rakták.

Persze nem arról van szó, hogy örökké glédában kéne állnia a szobájuknak, csak mivel eleve szűkösen lakunk itt, ezért nem hagyhatjuk szét a dolgainkat mert egyrészt balesetveszélyes, másfelől meg érdemben férni sem lehetne tőlük. Ők még kicsik, kell nekik a hely is a mozgásos játékhoz is.

Egyébként is be szoktam vonni őket mindenféle itthoni feladatokba, sőt, igazából kevés olyan házimunka van, amit ne együtt csinálnánk, vagy akár némi távirányítással ők maguk el ne tudnának végezni (nyilván pl vegyszerekhez nem engedem őket stb). Már olyan gyakorlatiasak és önállók, hogy múltkor ketten főzték meg a zöldborsófőzeléket (végig velük voltam, de semmibe nem szóltam bele. nagyon finom lett) és mikor beteg voltam, kompletten kiporszívózták a lakást, még a port is letörölgették (a csillárt kivéve mert azt sehogyse érték el). és meglepiből csináltak uzsit: kibontottak egy ananászkonzervet, egy meggybefőttet és pucoltak hozzá almát, így kaptam az ágyba gyümölcssalátát... kicsit sós lett a könnyeimtől :D

2013. jún. 24. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!