Normális viselkedés 1-2 éves gyereknél, hogy ki akarja venni más gyerek kezéből a játékot?
"persze elfogadom,hogy minden gyerek más,elnézést,ha valakit megbántottam. "
Hááát, sokan beleesünk ebbe a hibába, főleg az elején. :-)
Nálunk a közlekedés volt ez a téma. A kettő közül a nagy egy nehéz eset volt, a kicsi egy szende kis hajasbaba, az egyetlen egy ami problémás volt nála, az a közlekedés. A nagy egy hisztis, akaratos makranckata volt, de soha nem volt olyan, hogy a kezemet ne fogta volna meg ha zebrán mentünk át, a motorról kérés nélkül leszállt. Példásan közlekedett már pelenkában is. Büszke is voltam, hogy én bezzeg milyen szépen neveltem. Közben megszületett a kicsi, akit ugyanúgy neveltem, láthatta maga előtt a jó példát, ő viszont képes volt a hét egyetlen hisztijét a zebra közepére időzíteni. Állandó vita volt, hogy nem akarta a kezünket megfogni, vagy el akart szaladni. A nem neveléssel nagyon el lehet rontani egy gyereket, de néha a legjobb szándékú fegyelmezés, nevelés is lehet hatástalan az egyiknél úgy, hogy a másiknál már bevált. Barátnőmnek is van hasonló sztorija, őt is érte már meglepetés, hogy biza a második már nem úgy működik, mint az első... És a harmadik meg mint az első kettő.
"De tényleg sok szülő van,aki még élvezi is,hogy a gyereke erőszakos és nem szólna rá sose."
Tapasztaltam én is, sajnos van néhány neveletlen gyerek a játszótéren. De ezek főleg iskoláskorúak, volt már hogy rászóltam néhányukra mert a kicsik mellett ocsmányul káromkodtak vagy nem engedték őket lecsúszni.
(a 2. és 8.-as sorszámú válaszoló)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!