Esti meseolvasás-megvonást használnátok büntetésként?
Nem, nem használnám semmiképpen. A mese szerintem, nem jutalom, hanem egy olyan dolog, ami kell a gyermek fejlődéséhez. Nem véletlenül nevezik az olvasást/felolvasást szellemi tápláléknak.
Ha javasolhatom, következetesen figyelmeztesd előre, hogy ezzel a viselkedéssel azt éri el, hogy pl. holnap nem mentek játszótérre, nem kap fagylaltot, stb. 3,5 éves, szóval elég nagy ahhoz, hogy megértse a dolgot. És ha másnap kérné, hogy pl. fagyizzatok, menjetek játszótérre, stb. Akkor el kell mondani, hogy "tegnap este lefekvésnél szóltam, hogy viselkedj, fogadj szót, különben nem megy a játszótérre. Nem hallgattál rám, én viszont betartom a szavam, és lásd: nem megyünk játszótérre, mert nem fogadtál szót."
Valahol nem a legjobb verzió, persze, de következménye van, és ugye az életben is sokszor fordul elő, hogy egy korábbi tettünk levét isszuk meg. A lényeg, hogy mindig figyelmeztesd előre, ha későbbi következménye lesz. Akár emlékeztetheted is.
Nálunk pont valamelyik nap alakult ìgy! :D
Azért a röhögős jel,mert imàdom a lányom és előttem van az arca hogy beugrik neki tényleg nem viccelek,képes vagyok nem olvasni neki este ha nem fogad szót... :)
Eddig egyszer volt, de legalább bejött! Nálunk az a menet este, hogy fürcsi,mesenézés a mi szobánkba a nagyágyba,utána fogmosás és átvonulunk a szobájába mesét olvasni,majd leoltom a villanyt és odabújok mellé és kb 10-20 perc mire félálomba jóéjt puszizunk és kijövök.
Nnna és egyik este már annyira fáradt volt mundenki,hogy sehogy sem mentek a dolgok... Erre bekeményìtettem és nem olvastunk hanem leoltottam a villanyt és odabújtam mellé. Persze nem tetszett neki,de folyamatosan mondogadtam "majd holnap ha jól viselkedsz..."
Még mielőtt kegyetlen anyukának lennék titulálva és lepontozva,szerintem igen is van olyan helyzet amikor muszáj megmutatni ki a főnök. 2.5 éves a kislányom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!