Mennyi tejet iszik 3 évesed?
Kislányom,mindig is imádta a tejet. Az a problémám ezzel,hogy alig eszik normális ételt,pár falatot! Mindig a tejet kéri. 1 éves korától bolti tejet adok neki. Rengeteget megiszik,de aggódom nem lesz e belőle baj. Védőnő szerint addig nincs baj,míg nincs hasmenése.Normális a széklete.
Hogyan vehetném rá,hogy normálisan étkezzen.
3,5 éves, 2 éves korától napi 2x 2-2,5dl-t iszik.
fél éve ovis, ott gyakran van reggelihez egy bögre tej/kakaó/tejeskáévé, az olyan 1,5 deci :)
tehát fél liter körül jön ki.
szerintem az 1l sok, na meg ha éjszakai is tejezik, az már nekem ennyi idősen picit túlzás, én nem adnék neki éjjel tejet csak vizet.
mondjuk azért baja nem lesz tőle :)
Az én fiam 2,5-3 dl tejet, de inkább kakaót iszik meg egy nap. A többi tej alapú táplálék más tejtermékből származik.
Én kezdettől fogva így szoktattam, hogy naponta egyszer vagy kétszer kapott kakaót, a többit pedig tejtermékben, a többi étkezést pedig főtt étel, kenyér felvágottal vagy rákenhető dologgal és gyümölcs.
Ha már így szokta meg, akkor ne várd, hogy egyik napról a másikra majd kevesebbet fog inni. Ez megszokás. És mivel egy 3 éves már igencsak tudja, hogy mit akar, így el is fogja várni. Ha kevesebbet akarod, hogy igyon, akkor fokozatosan egy tejezést válts le más étkezésre.
Amúgy addig nincs gond, amíg a gyomra le bírja bontani és meg bírja emészteni a tejet. Ha már eléri azt a szintet, hogy nem bírja, akkor jönnek majd a gondok. De ezt nyilván nem tudhatod, hogy pontosan mennyi az a szint.
A cumisüveg pedig megint csak egy megszokás. A fiam is a kakaót 2 és fél éves koráig csak cumisüvegből itta meg. Aztán egyszer elkavarta valahová a cumisüveget és nem találtuk. Mivel kérte a kakaót, de nem találtuk az üveget, így odaadtam neki bögréből. És szépen megitta, mivel tudta, hogy nincs meg az üveg. Aztán meglett, de mondtam neki, hogy látod, milyen ügyesen ittad bögréből is, ezután is abból idd, a cumisüveget eltesszük. És el is tettük, nem is kell már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!