Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ujjszopás miatti csúnya sebek?

Ujjszopás miatti csúnya sebek?

Figyelt kérdés

16 hónapos kislányom elég gyakran szopizza a bal hüvelykujját, a másikat egyáltalán nem akarja DE nagyon csúnya sebes már neki. 3 hónapja megsértette pont a hajlatnál és nem gyógyul be neki, kenem betadinnel,sudocremmel,a ragtapasz semmit nem ér,csak jobban felázik alatta :-(( gondoltam megpróbálom a régi kötszer,ragasztó változatot,de szerintem az is átázik.

Tudna vki tanácsot adni?

2013. máj. 23. 11:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekeim is szopizták az ujjukat, amíg ez így van, nem sok mindent tudsz tenni, mert akármit kensz az ujjára, leszopizza, az pedig neki sem túl jó.

Én drasztikusabb megoldást választottam, a lányom kb 3 és fél a fiam kb 1 és fél éves korában leszoktattam őket egyszerre. Vettem a gyógyszertárban olyan körömlakkot, ami körömrágásra van, ez jó csípős. Ezzel bekentem a kis körmüket, reggel-este és így szépen leszoktak arról, hogy bekapdossák. Mielött bárki is beszólna, nem lettek emiatt lelki sérültek. Bátran tudom ajánlani, nálunk bevált. Ha te nem akarod leszoktatni, csak addig használd, amíg begyógyul az ujjacskáján a seb.

2013. máj. 23. 11:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Köszönöm kedves 1. válaszoló!!2,5 éves lányomnak a bal hüvelykujján felül már bőrkeményedés van a fogától, annyit szopizza az ujját.Eddig senki nem tudott bevált módszert mondani..csak hogy hagyjam...

Tényleg köszi

Bocsi kérdező, de ezt le kellett írnom.

Ja esetleg ennek van valami neve??Már mint a körömlakknak, vagy tudni fogják a patikában, hogy miről beszélek?

2013. máj. 23. 12:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Szívesen :) Daum-exol a neve.
2013. máj. 23. 12:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Még annyit, azt mondtam nekik, hogy ettől nagyon szép körmük lesz, mert a sok szopi miatt nagyon meggyengült. Ami egyébként igaz is :)
2013. máj. 23. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!