Milyen balesetek történhetnek a gyermekünkkel a saját házunkban (születéstől egész gyermekkorban), amikre nem is gondolnánk?

ez nem velünk történt hanem egy ismerősőméknél:
14hónapos kislány a kocsikulcsot beledobta a wc csészébe,ráherngergetett jó sok wc papírt.Az anyuka azt hitte,hogy csak papír van a wc-be,így lehuzta bőséges vízzel. :-( (napokig kersték a kocsikulcsot)Aztán napok múlva észrevették,hogy eldugult a wc,"szerelőt" hívtak és kiderűlt,hogy a kocsikulcs keresztben állt és ezért nem ment le a cucc.Na azóta még erre is odafigyelnek!

A 3. válaszoló vagyok, amire még figyelni kell az a lufi, nejlon zacskó.Ezek nagyon balesetveszélyesek, mert, ha lenyeli, rátapadhat úgy a torkára ez a hártya, hogy megfulladhat.
Ami velem történt, morzsolgattam az udvaron az erőspaprikát, majd bele a szemembe.
Persze nem tudtam, hogy mitől fáj és könnyezik a szemem, anyu elvitt dokihoz és nagynehezen kitalálták, hogy erőspaprikával játszottam.

A lányom 17 hónapos.
-kiesett a bébihordóból, mert apa elfelejtette bekötni
-mindent magára rántott legelőször is a méter magas dvd állványt (azóta kikötöttük)
-folyton hanyatt vágódott a járólapon
-kiszedte a virágföldet és azt ette
-a játékait az ágy mögé dobálta és utánuk akart ugrani.
-mindenfélét a wc-be dobált (cumi, cipő, pisi pelus)
-a fejére teszi a konyharuhát és úgy sétál, hogy semmit nem lát, persze folyton beüti a fejét valahova, vagy megbotlki és eleik
-konyhapult szélén hagyott dolgokat lerámolja (az első dolog amit levett egy kés volt, még szerencse, hogy nem hegyes és csak kiskés volt)
-felmászik a székre onnan az asztalra (eddig még nem esett le szerencsére, mert mindig elkaptam)
-még nem volt 8 hónapos, mikor azt vettem észre, hogy eltűnt a gyerek. Éppen félúton volt az emeletre.
-udvaron fejbevágta a hinta
-elesett a kisbiciklivel
-a hétvégi alakítás volt, egy nagy ruhaáruházban fél másodperc alatt felszívódott, kb öt percbe telt mire megtaláltam a nadrágok közé bújva
Mindíg résen kell lenni, mert poróbálgatják a szárnyaikat és folyton bajba keverik magukat.

Fiam már 7 éves, mindig gondoskodott róla, hogy ne unatkozzunk, őrzünk is néhány emléket:
- néhány hónaposan vadul rázta a csörgőt és fejbe vágta magát (púp, véraláfutás)
- 5 hónaposan a kertben aludt, lábnál kicsúszott a fekvőre állított babakocsiból, már deréktól lógott, amikor elkaptuk.
- 7 hónaposan kúszott, mint a kommandósok. Egy pillanat alatt beleharapott a lépcsőbe (nekiment), tulipánformában kiharapta a száját. Vérfürdő, ügyelet, varrás. NIncs nyoma.
- 15 hónaposan felmászott a konyhaasztalra és ott üldögélt (csk zsepiért ugrottam át a nappaliba).Nem lett baja.
- Folyamatosan fel- és magára borította a virágállványt,
- karácsonyfát el kellett barrikádozni mert megmarkolt egy üvegdíszt (csoda, de nem sérült meg!), azóta is alulra csak műa., papír és fadíszek, tetejére mehet 1-2 üveg.
- második születésnapján reggeli után 3kerekű bringával felborult, elülső metszőfoga miszlikbe tört, kivették.
- nem sokkal 3.szülinapja után házfelújításkor apával együtt voltak otthon. Raklaphalom tetejéről (kb.1 m magas) fejjel leesett a betonra. Álla szétnyílt, ügyelet, varrás.
- Azóta volt biciklis fejreesés (agyrázkódás, kisebb hasi zúzódások), kerti medencébe többszöri bepottyanás (mindig ott vagyunk, de tud úszni is), Wc ajtót ráhúzta a lábujjára (köröm befeketedett és lepotty.), mosdó alatti szekrényből magára öntötte a cloroxot, fürdés közben megkaparintotta és megitta a babasampont, Plussz pezsgőtabletta kupakjából kiette a párafogó zselét, ivás közben kiharapott egy ívet az üvegpohárból.
Szerintem elég ennyi riogatásnak, bármit írunk, bármire gondolsz és számítasz a kisgyerek mindent felül tud múlni, kiszámíthatatlan!
Mivel 13 éves vagyok, nem szülő szemmel mesélem ezt, hanem velem történt.
Kb. 2 éve melegszendvicset sütöttem, de valahogy elfelejtettem, hogy a szendvics sül. Később feltűnt, hogy elment az áram, nem tudtam mitől lehet, mikor kimentem a konyhába, nagyon égett szag volt. Eszembe jutott a szendvics, a sütőt rögtön kihúztam és kivettem a kenyereket. Akkor láttam csak meg, hogy mikor rácsuktam a tetejét a sütőnek, a vezetékét is odacsuktam. Az volt a szerencsém, hogy a sütő lecsapta a biztosítékot, ha nem ez történt volna, pusztán a sütőhöz éréstől is meghaltam volna. Nagyon rossz belegondolni, hogy egy ilyen bentfelejtett szendvics miatt is meghalhattam volna. A nagyobb gyerekekkel szerintem érdemes a háztartási gépek helyes és biztonságos használatáról beszélni, nehogy egy ilyesmi eset rosszul végződjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!