Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen balesetek történhetnek...

Milyen balesetek történhetnek a gyermekünkkel a saját házunkban (születéstől egész gyermekkorban), amikre nem is gondolnánk?

Figyelt kérdés
Mik okoztak nálatok sérüléseket a lakásban? Kisbabám most fog elkezdeni kúszni, aztán nyilván fel is fog állni, nincsenek a közelemben kisgyermekes anyukák akik elmesélnék tapasztalataikat.Nálatok milyen balesetek történtek, amik esetleg megelőzhetőek lettek volna?
2009. szept. 30. 11:08
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
3. válaszoló voltam
2009. okt. 5. 21:27
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

ez nem velünk történt hanem egy ismerősőméknél:

14hónapos kislány a kocsikulcsot beledobta a wc csészébe,ráherngergetett jó sok wc papírt.Az anyuka azt hitte,hogy csak papír van a wc-be,így lehuzta bőséges vízzel. :-( (napokig kersték a kocsikulcsot)Aztán napok múlva észrevették,hogy eldugult a wc,"szerelőt" hívtak és kiderűlt,hogy a kocsikulcs keresztben állt és ezért nem ment le a cucc.Na azóta még erre is odafigyelnek!

2009. okt. 5. 21:28
 23/28 anonim ***** válasza:
etetőszékből kiesés konyhakőre, tavaly karácsonykor az égősoron megfogta az egyik nem világító izzót és megcsapta az áram... (megfogadtuk, hogy idén csakis ledeset használunk), pár hónapja lenyelt egy golyót (másnap szerencsésen viszontláttuk), igaz nem a lakásban történt, de kismotorral esett és a térkőbe sikerült úgy beütnie a száját, hogy egy foga kilazult és felrepedt a szája széle. és ezek csak a nagyobb balesetek. nálunk mindenhol vakdugó és a fiókok, szekrények biztonsági zárral felszereltek. ismerősnél kisfiú a szemébe fújt vmilyen takarítószert és szemkárosodása lett..
2009. okt. 6. 10:20
 24/28 anonim ***** válasza:

A 3. válaszoló vagyok, amire még figyelni kell az a lufi, nejlon zacskó.Ezek nagyon balesetveszélyesek, mert, ha lenyeli, rátapadhat úgy a torkára ez a hártya, hogy megfulladhat.

Ami velem történt, morzsolgattam az udvaron az erőspaprikát, majd bele a szemembe.

Persze nem tudtam, hogy mitől fáj és könnyezik a szemem, anyu elvitt dokihoz és nagynehezen kitalálták, hogy erőspaprikával játszottam.

2009. okt. 6. 10:34
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

A lányom 17 hónapos.

-kiesett a bébihordóból, mert apa elfelejtette bekötni

-mindent magára rántott legelőször is a méter magas dvd állványt (azóta kikötöttük)

-folyton hanyatt vágódott a járólapon

-kiszedte a virágföldet és azt ette

-a játékait az ágy mögé dobálta és utánuk akart ugrani.

-mindenfélét a wc-be dobált (cumi, cipő, pisi pelus)

-a fejére teszi a konyharuhát és úgy sétál, hogy semmit nem lát, persze folyton beüti a fejét valahova, vagy megbotlki és eleik

-konyhapult szélén hagyott dolgokat lerámolja (az első dolog amit levett egy kés volt, még szerencse, hogy nem hegyes és csak kiskés volt)

-felmászik a székre onnan az asztalra (eddig még nem esett le szerencsére, mert mindig elkaptam)

-még nem volt 8 hónapos, mikor azt vettem észre, hogy eltűnt a gyerek. Éppen félúton volt az emeletre.

-udvaron fejbevágta a hinta

-elesett a kisbiciklivel

-a hétvégi alakítás volt, egy nagy ruhaáruházban fél másodperc alatt felszívódott, kb öt percbe telt mire megtaláltam a nadrágok közé bújva

Mindíg résen kell lenni, mert poróbálgatják a szárnyaikat és folyton bajba keverik magukat.

2009. okt. 6. 14:02
 26/28 anonim ***** válasza:
Ettől gyerek a gyerek...némelyik sztorit elképzeltem, olyan jót nevettem :D
2009. okt. 6. 15:07
 27/28 anonim ***** válasza:

Fiam már 7 éves, mindig gondoskodott róla, hogy ne unatkozzunk, őrzünk is néhány emléket:

- néhány hónaposan vadul rázta a csörgőt és fejbe vágta magát (púp, véraláfutás)

- 5 hónaposan a kertben aludt, lábnál kicsúszott a fekvőre állított babakocsiból, már deréktól lógott, amikor elkaptuk.

- 7 hónaposan kúszott, mint a kommandósok. Egy pillanat alatt beleharapott a lépcsőbe (nekiment), tulipánformában kiharapta a száját. Vérfürdő, ügyelet, varrás. NIncs nyoma.

- 15 hónaposan felmászott a konyhaasztalra és ott üldögélt (csk zsepiért ugrottam át a nappaliba).Nem lett baja.

- Folyamatosan fel- és magára borította a virágállványt,

- karácsonyfát el kellett barrikádozni mert megmarkolt egy üvegdíszt (csoda, de nem sérült meg!), azóta is alulra csak műa., papír és fadíszek, tetejére mehet 1-2 üveg.

- második születésnapján reggeli után 3kerekű bringával felborult, elülső metszőfoga miszlikbe tört, kivették.

- nem sokkal 3.szülinapja után házfelújításkor apával együtt voltak otthon. Raklaphalom tetejéről (kb.1 m magas) fejjel leesett a betonra. Álla szétnyílt, ügyelet, varrás.

- Azóta volt biciklis fejreesés (agyrázkódás, kisebb hasi zúzódások), kerti medencébe többszöri bepottyanás (mindig ott vagyunk, de tud úszni is), Wc ajtót ráhúzta a lábujjára (köröm befeketedett és lepotty.), mosdó alatti szekrényből magára öntötte a cloroxot, fürdés közben megkaparintotta és megitta a babasampont, Plussz pezsgőtabletta kupakjából kiette a párafogó zselét, ivás közben kiharapott egy ívet az üvegpohárból.

Szerintem elég ennyi riogatásnak, bármit írunk, bármire gondolsz és számítasz a kisgyerek mindent felül tud múlni, kiszámíthatatlan!

2009. okt. 6. 21:48
 28/28 anonim válasza:

Mivel 13 éves vagyok, nem szülő szemmel mesélem ezt, hanem velem történt.

Kb. 2 éve melegszendvicset sütöttem, de valahogy elfelejtettem, hogy a szendvics sül. Később feltűnt, hogy elment az áram, nem tudtam mitől lehet, mikor kimentem a konyhába, nagyon égett szag volt. Eszembe jutott a szendvics, a sütőt rögtön kihúztam és kivettem a kenyereket. Akkor láttam csak meg, hogy mikor rácsuktam a tetejét a sütőnek, a vezetékét is odacsuktam. Az volt a szerencsém, hogy a sütő lecsapta a biztosítékot, ha nem ez történt volna, pusztán a sütőhöz éréstől is meghaltam volna. Nagyon rossz belegondolni, hogy egy ilyen bentfelejtett szendvics miatt is meghalhattam volna. A nagyobb gyerekekkel szerintem érdemes a háztartási gépek helyes és biztonságos használatáról beszélni, nehogy egy ilyesmi eset rosszul végződjön.

2016. dec. 28. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!