A nagyobbik 2 éves múlt pár nappal mikor beszélni kezdett, addig csak gajdolt, meg pár szót mondott (anya apa, mama, gólya, vau brum-brum) utána viszont szinte napok alatt eljutott mondókázásig. A kicsi 11 hónaposan mondta ki az első szavakat, 13 hónaposan már simán mondott 2-3 szavas mondatokat
2013. máj. 8. 13:17
12/18 anonim válasza:
enyém 27 hónaposan szólalt meg (na jó, előtte volt 5 szó, amit 1,5 évig mondott :D), de egyből két-három szavas mondatokban beszélt!
előtte tényleg csak azt az 5 szót hallottuk tőle, azt is csak nagy nehezen használta, ha muszáj volt.
gondolom gyűjtögette előtte mert első nap mikor megszólalt akkor elkezdtem számolni és aznap estére már 100 fölött volt az új szava, így fel is adtam az írkálást :)
2013. máj. 8. 13:38
13/18 A kérdező kommentje:
De jóóó!Remélem akkor majd nála is beindul ilyen gyorsan,csak azért is lenne jó mert már látom ,h őt zavarja ,h nem tud beszélni mármint így kifejezni magát.'0 kb nála is meg van.Én mindenkinek zöldet adtam ,gondolom valaki megint unatkozik:((
2013. máj. 8. 14:14
14/18 anonim válasza:
Barátnőm kisfia 2 éves koráig semmit nem beszélt, csak mutogatott, meg nyögött hozzá. Az össz szókincse anya apa, mama, baba, cica. Most 2 éves 4 hónapos, és minden nap új szavakat mind ki és egyik percről a másikra elkezdett 3-4 szavas mondatokba beszélni.
2013. máj. 8. 14:40
15/18 anonim válasza:
11-es vagyok. Most komolyan! Ki az a bunkó aki lepontozta a válaszom? Mi az ami nem volt benne hasznos? Leírtam nálunk hogy volt. Most az a baj hogy a kicsi korán kezdett beszélni? A nagy meg nem. Na és? Minden gyerek más. A sok frusztrált anyukának aki ezt nem tudja elfogadni, nem itt kellene pontozgatni, inkább törődhetne magával meg a gyerekével.
2013. máj. 8. 14:56
16/18 anonim válasza:
12es vagyok.
azt elfelejtettem írni, hogy volt egy dalocska amit pici korában mindig énekeltem neki.
aznap mikor elkezdett beszélni, elhagytam azt a dalocskát, nem is tudom miért, talán mert olyan kis bugyuta (lencsilány amúgy).
képzeld el, 3 éves korában a fürdőkádban elénekelte hibátlanul elejétől a végéig! pedig 1 évig tényleg nem hallotta :) nagyon ledöbbentem, azt se értem hogy jutott eszébe :)
tényleg van abban valami, hogy magukba szívják és tartogatják :)
2013. máj. 8. 15:13
17/18 anonim válasza:
ne törődj vele 11es látod engem is lepontoztak ezen az oldalon minden fáj a másiknak ami,ez csak az Ő értelmi szintjüket mutatja meg
2013. máj. 8. 15:33
18/18 anonim válasza:
masfel evesen mondott ket szavas mondatokat. Pont a heten neztem vissza egy videot amiben apa reggel munkaba indul, a kis totyogonk meg probal neki segiteni, a kulcsot hozza es pl. mondja, hogy "kikiséjem papát". Nala szerintem gyorsan beindult a beszed.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!