Kik miért mentek külön egy kapcsolatban ahol már született legalább 1 gyermek, és milyen volt az első találkozás szakítás után?
A férjem talált mást. Mint kiderült, utána még egyet, mert egy nő sosem elég. Na mindegy.
Eleinte voltak veszekedések, elég nagy volt a feszültség. Nyilván a gyerek miatt a szakítást nem emlegettük, ezért volt a feszültség. Aztán ahogy telik az idő, egyre könnyebb. Nem vitatkozunk, közösen is csinálunk programokat. Egy éve vagyunk külön. Általában heti 2-3 alkalommal jön.
És a férjed hagyta ott a családi házat vagy te költöztél el, hogy hozzátok jár 2-3 alkalommal?
És miben nyújt segítséget nektek, mennyit fizet gyermektartást, volt e gyermekelhelyezési per, mama mennyire ragaszkodik a gyermekhez, és milyen sűrűn viszi el magával a kicsit, mennyi időre?
Én maradtam, mivel ez az én házam, házasság előtt már megvolt. Így fel sem merült benne, hogy igényt tartson rá. Elhelyezési per nem volt, mert egyértelmű volt, hogy nálam marad a kicsi. Havi 30.000 Ft a gyerektartás, ezt a bíróság is rögzítette. Még lesz egy tárgyalás, de ez csak formaság.
Ő jön általában, mivel a kislány 2 éves. Így nagyon nem vitte el. Legalábbis nem egész napra, meg ottalvósra. Max játszótérre, játszóházba. Nagyszülők messze laknak, nem jönnek. Én viszem el néha a kicsit, kb 3 havonta egyszer. De nyáron már apuka is megpróbálja majd.
Miben segít? Mikor miben. Tegnap épp a fagyasztót olvasztottuk le együtt. De a ház körül is azért segít, az autót javítja, meg karban tartja (ez a szakmája), biciklit rendbe teszi, megjavít ezt-azt, közös programokat is csinálunk. Szerencsére jóban vagyunk.
És ha feltételezzük, az övé lett volna a ház és ő marad benne és te költözöl el a gyermekkel akkor neked kellene vinned neki a gyermekét akár milyen messze vitted?
Ha nem volt gyermekelhelyezés akkor ki és hogyan állapította meg hogy annyi gyermektartást kell fizetnie?
Ő ajánlotta fel?
Azért kérdezgetlek mert az én helyzetem kicsit bonyolultabb.
Azt nem tudom, hogyan van a láthatás, ha te mész el. De pl ha külföld, akkor neked kell biztosítani a láthatást.
Megegyeztünk az összegben, a bíró így nem szólt bele. Azt mondta, jól van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!