Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kullancsot találtam lányom...

Kullancsot találtam lányom füle mögött?

Figyelt kérdés

Megtaláltam,szemöldökcsipesszel a tövénél kiszedtem,de lehet,hogy bent maradt a feje.Olyan pici,hogy egyszerűen nem látom,hogy kijött-e a feje vagy sem!

Betadinnal lekezeltem.

Mitt csináljak még?

Vigyem ügyeletre?Fognak foglalkozni velünk?

Általában nem nagyon szoktak,de talán egy kullancs veszélyesebb nem?

2013. máj. 3. 23:08
 1/4 anonim ***** válasza:

egy kullancs miatt nem kell ügyelet.:D

nem csinálnak vele semmit.

Jól csináltad. figyeld a helyét, és írd be a naptárba mikor volt benne.

Az rossz, ha a helye elkezd nagyon vörösödni, egy kicsi pirosság normális.

A feje majd kilökődik, ha benne maradt.

Ha kérdésed van, akkor egyébként hívd fel az ügyeletet, elmondják mit kell tenni.

2013. máj. 4. 06:14
 2/4 anonim ***** válasza:

A feje nem tragédia, ha benne maradt. Betegség akkor lehet belőle, ha már régóta bent van, és elkezdi "visszaköpni" a vért, így a bacit is átadja. Amíg csak szívja nem lesz beteg tőle senki... (illetve ezért nem szabad összenyomni véletlenül sem, mert így visszanyomjuk)

Az ügyelet is felesleges...

2013. máj. 4. 07:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia! Egyetértek az előttem szólókkal, a lényeg az, hogy mihamarabb eltávolítsd az állatot. Ha a feje bent maradt, akkor begyulladhat ugyan a helye, de nem tragédia (nyilván, ha látod, hogy gázos a helye, akkor azért vidd dokihoz).

Barátnőmnek úgy lett Lyme-kórja, hogy nem vette észre a kullancsot, illetve mikor észrevette, akkor már magától kijött belőle, és a Lyme-szakértő orvos mondta neki, hogy ez a gond, ezért kell a kullancsos időszakban minden nap átnézni az embernek magát (és a gyereket), és gyorsan, egy mozdulattal kiszedni, akkor minimális az esély, hogy bármi baja lesz. Míg ha napokig benne van, akkor nagyon esélyes a betegség.

2013. máj. 4. 11:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Kisfiam hátába is volt. Szerencsére a víz kimosta fürdetéskor mert még nem furta be magát rendesen. Nem lesz semmi baj. Elég ha figyeled a helyét.
2013. máj. 4. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!