Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ébred megint hajnalban?!

Miért ébred megint hajnalban?!

Figyelt kérdés

A lányom 2 éves múlt. Régebben nem volt jó alvó, hajnalban kelt. Aztán szeptemberben elkezdte a bölcsit, azóta minden jó volt. Este 8 körül alvás, hétvégén fél 8 (nem alszik itthon ebéd után). Hétköznap 7-kor ébreszteni kellett.

Most egy hete fél 7-kor kelt, majd 6-kor, ma már 3/4 6-kor. Miért? Pedig ma pl a nap se süt, szóval nem az a baj. Ja, és tegnap is 6-kor kelt, mégsem aludt ebéd után. Miért lett megint ilyen kevés az alvás igénye?

2013. máj. 2. 07:04
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom hogy segítek-e, de az én 27 hónapos lányomnak is lecsökkent az alvásigénye mióta bejött a jó idő, csak ehhez még hisztisebb is lett.Az 5 hónapos fiam is sokkal nyugtalanabb...Szerintem nem nagyon bírják ezt a gyors évszakváltást...még én is kivagyok amúgy.

Én lányom azt játssza, hogy vagy nem alszik délután, vagy ha alszik, akkor olyan DU.5 fele szunnyad be, és kel amikor kel, utána meg este 10-kor még kukorékol.De ilyenkor is 7-8 között felkel.Ha meg nem alszik, akkor már 7-kor könyörgi magát az ágyba, néha annyira hogy csak vacsoráztatni tudom, fürdésről szó sem lehet mert végig üvölti.De ilyenkor meg reggel 6-kor már hozza az állatos könyvét, és azzal kelt.

Én csak bízni tudok benne hogy beáll valami rendszer, mert látom hogy nagyon megviseli ez az egész.

2013. máj. 2. 07:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem azért kel hamarabb, mert sokkal hamarabb világosodik reggelente. Ha nincs teljesen elsötétítve a szobája, akkor ez lehet az oka.

16 hósom is egyre korábban kel mostanában reggelente, 5-6 között, és nem elég neki ennyi alvás, mert 2-3 ilyen korán kelés után "kidől" és rengeteget alszik egyszerre, aztán megint kezdődik elölről.

Most azt tervezzük hogy veszünk rolót az ablakára hogy ne legyen reggel olyan világos, pedig reggel nem süt be a nap a szobába, de azért persze látni, hogy világosabb van, mint éjjel.

2013. máj. 2. 12:52
 3/3 A kérdező kommentje:
Redőny van, teljesen leeresztve, sötét, mégis ébred. Este már teljesen nyűgös, minden baja van szegénynek. Remélem, tényleg csak a hirtelen nyár zavarja.
2013. máj. 2. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!