Szerintetek mit válasszon az anyuka családinapközit vagy bölcsit? Melyik a jobb ti hová vinnétek szívesebben?
Igazából érdekelne ezzel kacsolatban a + és a - vélemények történetek
ha megosztanátok örülnék!
Először úgy volt nem veszik fel bölcsibe a lányomat, ezért elkezdtem keresgetni egy családi napközit.
De bevallom egyik sem volt igazán szimpatikus (biztonsági szempontból, ár szempontjából, és a nyitvatartás is sokszor nem volt megfelelő nekem).
De aztán mégis felvették a lányomat az állami bölcsibe, amivel teljesen elégedett vagyok. Jó fejek az óvónők, sokat tanult a lányom, szereti nagyon. Szóval minden oké.
Így utólag azt gondolom, hogy tök jó, hogy ide felvették. S bár lehet nem lenne rossz a napközi sem, viszont nem látom semmi, de semmi hátrányát a bölcsinek. Én pozitívan csalódtam az állami bölcsiben.
Barátnőm családi napköziben dolgozik. Náluk egy hó 55.000 Ft, és nincs külön foglalkozás.
Ezzel nem azt mondom, hogy rossz a családi napközi, mert nem az. Barátnőm és a munkatársai is nagyon szeretik a gyerekeket, és amennyire lehet foglalkoznak velük. Viszont összességében a gyerekek ott is azt kapják, mint az én lányom, aki állami bölcsibe jár. Sőt jelenleg a lányomnál 8-an vannak egy csoportban és két óvónő van velük, a barátnőmék napközijében pedig lassan 20 gyerek van (egy csoport, egy családi házban, szintén 2 óvónővel).
Tehát minden lehet jó, csak fel kell térképezni, hogy melyik intézmény mit tud nyújtani. Mert attól még, hogy állami vagy magán, nem biztos, hogy bármelyik is több a másiknál!
A szülő ritkán óvónő, ha meg óvónő biztos, hogy nem hisz ezeknek az ostoba, pénzszerző fogásoknak. A legtöbb szülő más végzettséggel bír, tehát megvezethető, azt hiszi, ha a gyerekét "latinul csípi meg a csalán" már mindent megtett a neveléséért! A csanák pedig aljasak, hogy ezt elhitetik a szülővel!-egy óvónő válasza az óvónők.hu-ról
Szerintetek is ennyire rossz a helyzet?
Nem, ennyire nem rossz.
Annyi, hogy sok esetben semmi pluszt nem ad, csak mivel magán ezért sokba kerül.
Amúgy szerintem mi vagyunk bolondok, ha azt hisszük, hogy ami pénzes, az rögtön 7 világnyelven megtanítja a gyereket, és ezernyi külön foglalkozást nyújt.
Pl. barátnőméknél annyi az egész, hogy nem önkormányzati, ezért sokat kell fizetni.
De ettől még nem rossz. A gyerekeket szeretik és foglalkoznak velük. Csak nincs külön foglalkozás, hiába a magas havidíj. Viszont nem is úgy hirdetik magukat, hogy külön valamit nyújtatnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!