Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért kel sokat éjszaka a 14...

Miért kel sokat éjszaka a 14 hónaposom?

Figyelt kérdés
A gyerkőcöm kezdetektől fogva rossz alvó volt, nagyon ritka, hogy lenne 1-1 éjszakánk amikor csak 1-2x kel. (kb. havonta 1 alkalom, de lehet hogy sokat mondtam) Általában 5-6 alkalommal minimum felébred. 4 foga van, de a foga miatt nem lehet, hiszen próbáltam már hogy alvás előtt kap nurofent, hogy hátha nem kel fel annyit és próbáltam már úgyis, hogy az első kelésnél adom be neki (10-11 óra körül). általában 8-fél9 körül alszik el. A vacsorát is variáltam már. Volt tápszer, tejbegríz, tejpép (sajnos nagyon darabostól még öklendezik). Volt hogy pancsi előtt kapta, volt hogy utána, volt hogy előtte tejpép, utána alvás a előtt még kis tápi, de semmi sem jó. :( Felkelésnél mindig kér tápszert (a 12+ -os tejitalt kapja). Próbáltam elhagyni és vízzel helyettesíteni, vagy felvenni és visszaaltatni evés nélkül, de semmi sem jött be. Ha ne kerül a szájába a tejesüveg, akkor addig kiabál, persze álmában, csukott szemmel. :( Mi lehet a baj?
2013. ápr. 24. 14:25
 1/4 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy 10 hónaposan indult el, azóta le sem ül egy percre sem. Egész nap csak járkál, futkározik, hozza-viszi a holmijait és majdnem egész nap a friss levegő van. Napközben 1x alszik, 2,5 órát. Akkor nem ébred, vagy csak 1x és vissza is alszik.
2013. ápr. 24. 14:27
 2/4 anonim ***** válasza:

nálunk is ez volt. Én nem tököltem, adtam a tápit neki. Így utólag sem bántam meg, olyan 18-20 hós lehetett, mikor ez abbamaradt, nem erőszakoskodtam vele, nem hagytam sírni, nem pótoltam vízzel(bár én is próbáltam). Azt gondolom, hogy a járás+beszéd egy nagy mérföldkő volt akkortájt, és amíg stabilan nem bírt menni, ez pontosan addig tartott, és pedig azért mert nap közben állati keveset evett, de viszont ment mint a gép, és "nem volt ideje enni", így ezt éjjel pótolta.

A bnőm kisfia dettó így volt, de ő nem adott neki, azt vallotta, hogy éjjel nem való az evés, ezen azóta is vitázunk, mert a gyerek úgy le volt fogyva, hogy nem igaz, és most 2,5 évesek a gyerekeink, és az ő kisfia azóta is nyurga maradt..persze ez nem tuti, hogy van összefüggés...:-))

2013. ápr. 24. 14:30
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! lehet csak az idő segít majd :( napközben az enyém jó evő, a napi 4-5 kaja megvan. és azért elég jó adagokat betol. :) én azért is nem akarnám hogy egyen este, mert a kis hasának is pihennie kellene néha. :S ezektől függetlenül van benne anyag, de nem dagi egyáltalán. 9 kilo.
2013. ápr. 24. 14:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem próbáld bevezetni a "rendes" vacsorát, ne csak tápszert meg tejpépet kapjon, mert az már nem elég neki.

Adj neki vacsira főzeléket, vagy ami ebédre volt, vagy valamilyen kenyeret, szalámis sajtost. Ha raksz elé kenyérdarabkákat biztos szívesen felcsipegeti egyedül. (ha az elején még nem megy, csak játszik vele, akkor 2-3 hét alatt belejön) Ettől még alvás előtt kaphat tápszert is persze.

Kislányom 15 hós, azóta alussza át az éjszakát, mióta nem csak anyatejet kap vacsira, hanem mást is (kb 1 hónapja). (ő előtte 1-szer vagy 2-szer kelt, de nagyon gyakori volt, hogy 1-2 óra ébrenlét után aludt csak vissza az éj közepén...)

2013. ápr. 24. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!