Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, akik "sokat" engedtek...

Anyukák, akik "sokat" engedtek meg a gyereketeknek, válaszolnátok egy kérdésemre?

Figyelt kérdés

Mi is ilyenek vagyunk a férjemmel, de szeptembertől bölcsibe megy a lányunk, ekkor lesz 2 éves.

Nem szeretném, ha ott szenvedne amiatt, hogy mi túl engedékenyek vagyunk vele.

Hogy lehet ezt kikerülni? Mikortól érdemes szigorúbban nevelni?

(Mielőtt megkapom a fejmosást: én is nevelem a gyereket. Ha magának vagy másnak árt, zavar másokat akkor természetesen rászólok, büntetést kap)

2013. ápr. 16. 14:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Minden gyerek mindig azzal akar játszani amivel a másik.Majd leszoktatják róla,lesz egy-két rossz tapasztalata,és eleinte UTÁLNI fogja a bölcsit de türelemmel sok mindent el lehet érni a gyerekeknél!
2013. ápr. 16. 14:41
 12/19 anonim ***** válasza:

Nem lesz gond a bölcsiben úgy értem ha erősebb akaratú gyerek, akkor persze nem fognak tetszeni neki a határok de beleszokik. A gondozónők pedig hozzá vannak szokva hogy rengeteg féle helyről érkeznek a gyerekek ki így nevel ki úgy nevel minden kisgyerek más élményekkel érkezik. Ott vannak meghatározott szabályok (pl. biztos nem fogják engedni felmászni semmilyen bútorra mert nem fognak tudni ott állni mind a 12 kicsi mögött így ilyesmi biztosan nem engedélyezett) amikbe minden gyerek szépen beletanul.

És nagyon trükkösek amúgy tényleg (ahogy a 3 as is írta) hogy otthon ugyanúgy megcsinálják amit tudják hogy megenged a szülő, a bölcsiben pedig eszük ágában sincs.

2013. ápr. 16. 14:57
 13/19 anonim ***** válasza:

Szerintem is minden gyereknek az kell, ami a másiknál van éppen. Harcok ebből ugyanúgy lesznek, mint hasonló esetben a játszótéren. Inkább azt volt nálunk nehéz megszoknia, hogy a bölcsiben elveheti a kupacból, a játszón meg kell kérdezni...

A kisgyerekeknél meg szerintem normális, hogy csak kevés ideig vagy ritkán köti le őket bármi. Azt hiszem, iskolás korra kéne csak 30 percet tudniuk koncentrálni - az meg még elég messze van :)

Az enyém nem utálta sosem a bölcsit, max. hogy reggel el kell indulni időben.

2013. ápr. 16. 15:00
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam.

Anyósom és anyukám nagyon beparáztattak, hogy majd szegény gyerek hónapokig szenvedni fog, meg milyen szégyen a dolgozók elé állni ha "ilyen" a gyerekünk.

2013. ápr. 16. 15:02
 15/19 anonim ***** válasza:
Pffhhh....nincs semmi gond ezzel,azért van a bölcsi(többek között),hogy ott is megtanítsanak neki sokmindent.Ne parázz ezen.Más idők vannak mostanság mint az anyósod meg anyud idejében.
2013. ápr. 16. 15:09
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid. Engedékenység, és engedékenység között is különbség van. Ne neveld szigorúan. Annyira utálom, mikor valaki állandóan fogja a gyerekét a majd mi lesz bölcsibe-oviba dumával. Most gyerek. Mikor legyen az, ha nem most. Feltételezem sz@rral nem dekorálja a lakást, nem köpköd a játszótéren a gyerekekre.Ha ezeket csinálja, akkor fog szigorúra a dolgokat, addig meg GYEREK.

De az is legyen majd előtted, ha esetleg mégis gond lesz a bölcsibe, akkor majd aszerint járjatok el. Esetleg a nyáron majd lehet neki mondogatni, hogy a bölcsibe nem biztos, hogy ugyanazt lehet csinálni, mint itthon, és hogy hallgatni kell a dadusra. Hátha ez ér valamit, és kicsit fel tud készülni rá. De csak finoman, nehogy még rettegjen előre. Mellesleg meg, a dadusoknak az a dolgok, hogy vigyázzanak rájuk.

2013. ápr. 16. 16:11
 17/19 anonim ***** válasza:
4%
elég gáz.jól el van kapatva,lesz baja rendesen.. de szeptemberig még van idő h elkezdjétek a szoktatást. legyen olyan napirend mint ami akkor lesz,és kezdjétek nevelni is,nem csak hagyni h azt csináljon amit akar,főleg mert most még lehet h édibédi,de majd ha 3-4 évesen lesz szörnyen hisztios,dacos,uralkodó,akkor megőrültök,plusz mindenki utáni fogja.meg titeket is. ne szúrjatok ki vele
2013. ápr. 16. 16:25
 18/19 anonim ***** válasza:
Attól függ mi az a sok,pl felmászhat az asztalra könyvespolcra azt nem értem miért vagy kipakolja a tisztítószeres fiókot az sem túl jó.De ha következetes vagy van büntetés ha ügyes megdicséred akkor nem értem mi az hogy túl sokat engedsz meg.
2013. ápr. 16. 19:17
 19/19 anonim ***** válasza:
mi is hasonlóan nevelünk :) bölcsis nem volt, az oviban nincs gond vele, sőt, dicsérik nagyon, viszont nagyon nem szeret menni :( szeptember óta jár, és még mindig minden reggel ordít :(
2013. ápr. 16. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!