Anyukák, akik "sokat" engedtek meg a gyereketeknek, válaszolnátok egy kérdésemre?
Mi is ilyenek vagyunk a férjemmel, de szeptembertől bölcsibe megy a lányunk, ekkor lesz 2 éves.
Nem szeretném, ha ott szenvedne amiatt, hogy mi túl engedékenyek vagyunk vele.
Hogy lehet ezt kikerülni? Mikortól érdemes szigorúbban nevelni?
(Mielőtt megkapom a fejmosást: én is nevelem a gyereket. Ha magának vagy másnak árt, zavar másokat akkor természetesen rászólok, büntetést kap)
Nem lesz gond a bölcsiben úgy értem ha erősebb akaratú gyerek, akkor persze nem fognak tetszeni neki a határok de beleszokik. A gondozónők pedig hozzá vannak szokva hogy rengeteg féle helyről érkeznek a gyerekek ki így nevel ki úgy nevel minden kisgyerek más élményekkel érkezik. Ott vannak meghatározott szabályok (pl. biztos nem fogják engedni felmászni semmilyen bútorra mert nem fognak tudni ott állni mind a 12 kicsi mögött így ilyesmi biztosan nem engedélyezett) amikbe minden gyerek szépen beletanul.
És nagyon trükkösek amúgy tényleg (ahogy a 3 as is írta) hogy otthon ugyanúgy megcsinálják amit tudják hogy megenged a szülő, a bölcsiben pedig eszük ágában sincs.
Szerintem is minden gyereknek az kell, ami a másiknál van éppen. Harcok ebből ugyanúgy lesznek, mint hasonló esetben a játszótéren. Inkább azt volt nálunk nehéz megszoknia, hogy a bölcsiben elveheti a kupacból, a játszón meg kell kérdezni...
A kisgyerekeknél meg szerintem normális, hogy csak kevés ideig vagy ritkán köti le őket bármi. Azt hiszem, iskolás korra kéne csak 30 percet tudniuk koncentrálni - az meg még elég messze van :)
Az enyém nem utálta sosem a bölcsit, max. hogy reggel el kell indulni időben.
Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam.
Anyósom és anyukám nagyon beparáztattak, hogy majd szegény gyerek hónapokig szenvedni fog, meg milyen szégyen a dolgozók elé állni ha "ilyen" a gyerekünk.
Szerintem emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid. Engedékenység, és engedékenység között is különbség van. Ne neveld szigorúan. Annyira utálom, mikor valaki állandóan fogja a gyerekét a majd mi lesz bölcsibe-oviba dumával. Most gyerek. Mikor legyen az, ha nem most. Feltételezem sz@rral nem dekorálja a lakást, nem köpköd a játszótéren a gyerekekre.Ha ezeket csinálja, akkor fog szigorúra a dolgokat, addig meg GYEREK.
De az is legyen majd előtted, ha esetleg mégis gond lesz a bölcsibe, akkor majd aszerint járjatok el. Esetleg a nyáron majd lehet neki mondogatni, hogy a bölcsibe nem biztos, hogy ugyanazt lehet csinálni, mint itthon, és hogy hallgatni kell a dadusra. Hátha ez ér valamit, és kicsit fel tud készülni rá. De csak finoman, nehogy még rettegjen előre. Mellesleg meg, a dadusoknak az a dolgok, hogy vigyázzanak rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!