Légcsőhurut, vagy tüdőgyulladás?
Figyelt kérdés
2 éves a kislányom és csütörtökön reggel úgy ébredt, hogy hurutosan köhögött. Láza nincs, a kedve jó, egész tűrhető az étvágya is. Eddig úgy gondoltam, hogy nem viszem orvoshoz, mert legutóbb is csak telefonon szóltam be a rendelőbe. Elmondtam mik a tünetek, mondta doktornő, hogy nem fontos bevinni, adjak neki sinupret cseppet. Ez akkor hatásos volt, most viszont nem enyhül a köhögés. A férjem nagyon aggódik, hogy tüdőgyulladása van. Nincs láza, élénk, vidám. Ez csak hurut lehet? Tudom itt nem orvosok rendelnek, de biztos volt már valakinél ilyen eset :)2013. ápr. 14. 23:00
1/4 anonim válasza:
A köhögés nagyon makacs tud lenni :(
Csak hallgatózással lehet megállapítani, hogyha van valamerre gyulladás.
Szerintem, ha nincs láz/hőemelkedés, akkor nem lehet túl nagy baj, de az ördög nem alszik.
Fiam 6 napja köhög hurutosan, tegnap elvittem az ügyeletre, mert belázasodott: fülgyulladás :(, de a mellkasában nyoma sincs gyulladásnak.
2/4 anonim válasza:
Nem valószínű hogy tüdőgyulladás de kizárni nem lehet. Sok volt tavasszal az atipusos megbetegedés, amit csak a röntgen mutat ki. A gyerek meg vígan rohangált tüdőgyulladással. Én megmutatnám az orvosnak.
3/4 anonim válasza:
Vidd el az orvoshoz, majd meghallgatja a tüdejét, megnézi a torkát, ír rá valamit.
Lehet a múltkori köhögés szövődménye is...
4/4 A kérdező kommentje:
Elvittem orvoshoz tegnap. A tüdeje tiszta, ez valami vírus.
2013. ápr. 16. 22:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!