Rajtam kívül másnak is van beadva osztrák családipótlék igénylés? Nektek is lassan megy?
Bár mi meg csak jovoheten adjuk be, de gondoltam válaszolok. Rokonunk tavaly intézte a csp és a gyest Ausztriában, nekik onnantól, hogy beadták 1 év volt, mire megkapták, de visszamenőleg csomót egy összegben kifizetnek, úgy tudom 6 hónapot, nekünk ezt mondták! Annyit tudsz tenni, hogy telefonon erdeklodsz, hogy hol tart az ugyed, nem e akadt el valahol. Nekünk ezt többen tanácsolták, hogy rájuk kell telefonálni 6 hónap után többször!
Sok sikert!
Csak akkor es addig kapsz csaladit, amig az egyik szülö Ausztriäban dolgozik.
Ha pl. egyikötök se dolgozik itt kint, egy fillert se kapsz.
Nälunk ugy van, hogy egy oszträkhoz mentem ferjhez, de nem ö a gyerekeim apja, hanem az elsö ferjem, egy nemet. Amig dolgoztam Ausztriäban, kaptam CSP-t.
Miota nem dolgozom, nem kaphatok itt CSP-t, mert uj törveny van (Slanina Urteil) es Nemetorszägnak kellene fizetnie a nemet apa miatt.
Viszont Nemetorszäg 1 evig fizette, most meg mär azok sem akarnak adni. Jo kis EU Törveny rendszer. Most sehonnan se kapok! Värhatok a penzemre.
Amugy magyar ällampolgär vagyok, a gyerek is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!