Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Melyiket választanátok a...

Melyiket választanátok a helyemben? Hova adjam be? Bölcsibe vagy oviba?

Figyelt kérdés
Kislányom szeptemberben lesz 2,5 éves. Ha hamarosan lenne munkám, akkor bölcsis lenne. De ha még nem lesz csak mondjuk nyáron, akkor már dönthetek arról, hogy bölcsis legyen vagy ovis. Érdemes lenne 1 évet bölcsibe járnia? Karácsony óta stabilan szobatiszta, délutáni alváshoz sem kell neki pelus. Érthetően mondatokban beszél, mindent. Önállóan eszik, iszik. Öltözködni abszolút nem tud, pisilésnél sem tudja tudja letolni a nadrágot, bugyit. Kortársait nem szereti, morcos ha hozzányúlnak, hozzászólnak, közelednek felé. Nagyobb gyerekekkel jól eljátszik.
2013. ápr. 10. 15:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Bölcsiben az az egy év nagyon jó. Lényegesen másabb az időbeosztásuk. Talán még kevesebb gyerek is van egy csoportban.
2013. ápr. 10. 15:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, ott max. 10 gyerek van 1 csoportban, oviban meg kb 25.
2013. ápr. 10. 15:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Én a bölcsit választanám.
2013. ápr. 10. 15:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Én bölcsibe adtam. Szerintem sokkal jobb így. Kevesebben vannak, könnyebb beszokni, jobban figyelnek rá, jó átmenet az otthon és az ovi között.
2013. ápr. 10. 15:58
 5/7 anonim ***** válasza:
A mi bölcsis csoportunk: 12 gyerek - 2 gondozó. Ovi: 33 gyerek - 1 óvónő (csak az ebédeltetésnél vannak ketten). Én gyakorlatilag sokkot kaptam az első ovis napon, mikor ezt megláttam. A bölcsiben is rengeteg foglalkozás volt, rajzoltak, gyurmáztak, kerti munkát csináltak (levélszedés, meg viráglocsolás). Úgyhogy ha a _mi_ bölcsink és ovink közül kéne választani, akkor bölcsi egyértelműen.
2013. ápr. 10. 16:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Bölcsi!
2013. ápr. 10. 18:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! Én is a bölcsi felé hajlottam :)
2013. ápr. 10. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!