Milyen cipő tartja a bokát? Csak a magasszárú cipők?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 10. 13:16
1/9 Jégtánc válasza:
Hát ami nem ér fel a bokáig az nehezen tartja a bokáját....
2013. ápr. 10. 13:18
2/9 anonim válasza:
A gyereknek NEM kell, hogy tartsa a cipö a bokáját!!!!! AZ a jó, ha minél szabaddabn tud mozogni, mert csak ÍGY erösödnek meg az izmai.
A gyerekek mezitlábra lettek "tervezve", ha tényleg szükség lenne arra, hogy a bokája ne tudjon mozogni, akkor vagy nem lenne bokaizülete, vagy merev lenne, és nem tudna eleve mozogni!!!
2013. ápr. 10. 13:21
3/9 anonim válasza:
Most volt az oviban az ortopéd mérés. Meg kérdeztem erről a dokit. Azt mondta, nem kell megvenni a drága Siestát. Az a lényeg, hogy minőségi legyen (kínai kizárva), de a DEichmannosat dícsérte. Szóval az a lényeg, hogy a sarka része kemény legyen a cipőnek. Remélem érted, tehát ahol a gyerek sarka a cipőben van, az a rész legyen kemény.
2013. ápr. 10. 13:27
4/9 A kérdező kommentje:
Az ember azt sem tudja, kire hallgasson. Tegnap szemeztem egy Deichmannos cipővel, de nem volt magasszárú, a gyerek bokáját alulról érintheti. Hátul a sarokrésznél merev volt. Akkor az is jó lenne?
2013. ápr. 10. 13:31
5/9 anonim válasza:
Ha a gyereknek elég lehetősége van hogy tornáztassa a lábát(amit ugye mezítláb tud a legjobban)akkor nagyobb valószínűséggel lesz a lábija egészséges.Ugyanis ettől nyúlnak az inak,fejlődnek az izmok.Ha az izmok nem fejlődnek megfelelően nem tudják jó helyen tartani a lábat.Hiába vesz valaki drága cipőt,ha az egész nap a kicsi lábán van,lehet hogy deformálódni fog a lába.Én amúgy láttam már jó kínai cipőket,kiképzésben semmivel sem rosszabbak a Deichmanosnál.Van amelyik ortopéd orvos azt se javasolja.Nem régen volt a tv-ben Marscalkó dr.-ral egy riport.A lényeg hogy a cipő kérge hátul kemény legyen,a talpa a cipőnek hajlékony legyen.És ne izzadjon benne a lába a gyereknek.Mindez addig fontos amíg a gyerek teljesen stabilan nem jár.Én személy szerint nagyobb hangsúlyt fektetek jó pár vastagabb zoknira,amiben kint a füvön,homokban,kavicson tud járni.Ezért vettünk trambulint,bilibot.
2013. ápr. 10. 14:15
6/9 anonim válasza:
A gyógytornászunk szerint az a jó cipő, aminek hajlékony a talpa, nincs benne sarokemelő, meg mindenféle talpbetét, bőr legyen, hátul a kérge merev (ahol a sarok van) és magasszárú. 6 éves korig magasszárú cipő kell. Mezítláb járás csak füvön, homokban, kertben jó, és szükséges, de a lakásba pl normális szandál kell.
Most légy okos. :)
2013. ápr. 10. 20:13
7/9 anonim válasza:
"6 éves korig magasszárú cipő kell."
EZ az orvos jobb, ha visszaadja a diplomáját!!!!
2013. ápr. 10. 21:29
8/9 anonim válasza:
6-os vagyok.
Gyógytornász, nem orvos, bár van diplomája.
Őt pontozzátok le, ne engem. :)
Ezek szerint ahány "szakember", annyi vélemény.
2013. ápr. 11. 11:24
9/9 anonim válasza:
Ha elkezdesz logikusan gondolkodni, akkor rájössz, hogy a gyereknek nincs szüksége cipöre, mert akkor cipövel születne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!