Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Közgyógy! Nektek elég az a...

Közgyógy! Nektek elég az a keret, amit a gyermek kapott?

Figyelt kérdés

Egyáltalán hogy működik ez?

Kislányom állandó gyógyszerei közül az egyik nem vehető közgyógyra, a másik 90%-ra 1800, a harmadik pedig 317 a támogatással. Ezeken kívül még több gyógyszere van, amit időszakosan kell használnunk, illetve nagyon sokszor beteg, és akkor még jönnek a + gyógyszerek.

Ma kaptuk meg a határozatot, hogy 2800 Ft havi keretet állapítottak meg neki. Belegondoltam, hogy ez nálunk csak csepp a tengerben. Tudom, hogy nem fogja az állam átvállalni az összes gyógyszerének költségét, de azért azt gondoltam, hogy ennél magasabb keretet kapunk. Votl már többször példa rá, hogy havi szinten 30-35.000 Ft maradt a patikában.

2013. ápr. 9. 21:18
 1/8 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem a keret nem lehet több, mint az állandó gyógyszereinek az ára.
2013. ápr. 9. 21:27
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem sajnos egyáltalán nem elég! A keret mellett mai nekünk több mint nektek, még 20-35 ezret költünk csak a gyógyszereire. Az adagolás alapján számítják ki, és persze a fő szerei, még így támogatottan is iszonyú drágák. Nem elég sőt, de nénzi kell a jó oldalát, azt, hogyha ez sem lenne, akkor még többet kéne fizetnünk.
2013. ápr. 9. 21:28
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen, azt tudom, de az időszakosan használt gyógyszerei is fel lettek tüntetve a listában, mert a doktornőnk azt mondta, hogy azok is benne vannak a kórtörténetében, és neki fontos gyógyszerek. Ezért gondoltam, hogy talán, ... De sajnos nem.
2013. ápr. 9. 21:30
 4/8 A kérdező kommentje:

Hát a havi szinten gyógyszerre költött összeg mellett a 2800 Ft eltörpül. Mintha nem is lenne.

A szteroidos pipa és az asztmagyógyszere belefér, talán marad pár száz Ft. Az antihisztamin nem közgyógyos, és még ott van neki fulladás esetére a Ventolin, a hörgőtágító szirup, az inhalálóba való hörgőtágító, és a fulladás elleni inhalálós gyógyszer.

Asztmás, kruppos, és valószínűleg veleszületett hörgőszűkületes a gyerek, ezt ebben a hónapban fogják kivizsgálni.

2013. ápr. 9. 21:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Akkor nekünk szerencsénk van, mert a lányom epilepszia gyógyszere 100%-ban támogatott, és mindig sok pénz marad év végén a keretből, eddig soha nem tudtuk kihasználni teljesen.

Nem is értem pontosan az egész számítást, mert a határozatban 9000 ezer Ft volt megállapítva (ha jól emlékszem évi), mégis 30 ezer körül van mindig a számlán.

Az egyéb gyógyszereket is közgyógyra szoktam kérni, de még úgy sem fogyasztom le, vitaminokat, antibiotikumot, mindent ami felírható.

Mellette még egy csomó gyógyászati segédeszköz is felírható nekünk ingyen.

2013. ápr. 9. 22:13
 6/8 anonim ***** válasza:

2800.-Ft??? Az tényleg nagyon kevés. Szerintem járj utána, lehet valamit elírtak, elnéztek, nem jól töltöttek ki, stb.

Az én gyerekeim koraszülöttek voltak 28. hétre születtek, ezért jogosultak a közgyógyra. Hála Istnnek, maradandó betegégük nincs, ezért szinte csak a tápszerre használjuk a számlát. Nekünk fejenként 24000.-Ft-ot töltenek rá negyed évenként. Tehát 8 ezer havonta.

2013. ápr. 10. 08:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekünk sem elég. Pláne, hogy gyógyszert váltottak közben, de nem engedték, hogy lejárat előtt újra igényeljük. Mostanában jár majd le, remélem megadják legalább erre a drága kenőcsre.

Az új gyógyszere Közgyógy támogatással 3000Ft. Nos, ebből kettő kell havonta. Nekünk pedig 4000 Ft a havi keretünk. Támogatás nélkül közel 10ezer forint ez a kenőcs. Ezen kívül van még állandó gyógyszere olyan is, ami nem közgyógyos és olyan is, ami az.

Mi is pluszban olyan havi 30-35 körül költünk még ezen felül, persze csak ha váratlan betegség nem jön közbe.

2013. ápr. 10. 18:34
 8/8 A kérdező kommentje:

Ezek szerint akkor ez is csak "parasztvakítás"?! Nesze semmi fogd meg jól!

Nálunk még az emelt családit is elvették áprilistól.

2013. ápr. 10. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!