Anya létére hogy lehet ilyen sznob?
Elég sok anyukát láttam már hogy megnézi azt hogy mi van a másik gyerekén,milyen játékai vannak stb.
Ha már olcsóbb ruhába van vagy nem márkás játékai akkor lenézi a másikat.Sokszor tapasztalom itt is.
Elég gyerekesek szerintem.Mindenkinek az van amit a pénz tárjáca megenged.
Igen, én észrevettem a környezetemben ilyet. De ő ilyen volt előtte is, bár akkor nem ismertem, csak hallottam, hogy ha Gizikén kék nadrág volt, akkor ő bement a városba és vett magának olyat.
Most ez nekem nagyon szembetűnik. Ugyanis ha a meglát a fiamon egy széldzsekit, addig meg míg meg nem veszi a sajátjának. Kapott a fiam egy kismotort, az ő fia már ettől nagyobb motoron tud menni, az enymnek még elég a legkisebb, de ráült az ő fia lökött magán kettőt, erre másnap már hozta is az anyuka az új kisebb fajta kismotort. Mikor kérdeztem, hogy ez minek? Akkor azt felelte, hogy az ő fiának mindene legyen ami másnak van nehogy hiányt érezzen.
Erre én azt válaszoltam, hogy remélem nem sok gyerekkel fognak találkozni, mert csődbe fognak menni ha azt szeretné ha az ő gyerekének meglegyen ugyanaz ami a másik gyereknek is meg van.
Van 1-2 ilyen anyuka, de szerencsére nem vagyok napi kapcsolatban velük.
Viszont mi is nagyon odafigyelünk az öltözködésünkre, én pl. a fiaimnak sosem engedem, hogy szedett-vedett cuccokban járjanak, még itthonra sem, emiatt talán van, aki sznobnak tart, nem érdekel. Kaptunk anyósom szomszédjától egy ruhacsomagot, amiben kb. múlt századi ruhák voltak vagy olyanok, ami annyira nem a mi ízlésünk, pl. mini 3 soros öltöny nyakkendővel stb, sosem adnék ilyeneket a gyerekeimre. Anyósom és a szomszédja persze elkönyvelte, hogy én milyen magasan hordom az orromat, hogy nem adok rá akármit a gyerekeimre...
Szinte csak leárazásokon vagy aukciós oldalakon szoktam vásárolni a gyerekeknek, előbbi miatt mindig van nálam annyi pénz, hogy ha találok valami kihagyhatatlant, akkor meg tudjam venni, még ha nincs is rá éppen szükség. Pl. nyáron találtam a nagyobbik fiamnak egy nagyon vagány magasszárú Adidas bőrcipőt 6e Ft-ért, féláron. Ősszel mindenki dicsérte, hogy milyen vagány benne :)
A legújabb szerzeményünk pedig egy Kawasaki bicikli a kicsinek, ami 11e Ft volt! A nagynak is van egy nagyobb, az is kb. 15e Ft volt, vagyis még olcsóbbak voltak, mint a gagyi újak.
Persze ha meglátnak minket 2 Kawasaki biciklivel, akkor mi is egyből le vagyunk sznobozva...
aki, ilyen frusztrált ember, annak sajnos úgy kell.
mi nem vagyunk csórók, de úgy nézünk ki, mert ruhára nem vagyok hajlandó egy valag pénzt kiadni. ez van :) márkás játék ? úgy érted a FP ? hát... ajándékba kaptunk néhányat, de a lányom hónapokon keresztül egy tömlődarabbal dudált, kulcstartómmal csörömpölt vagy a cipőket rámolta... vaterán vettem 1 ft-ért egy elemes gitárt, azt bögyörgészi naphosszat, és zenél a xilofonján.
mellesleg semmilyen drága játék nem pótolja a szülői odafigyelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!