Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anya létére hogy lehet ilyen...

Anya létére hogy lehet ilyen sznob?

Figyelt kérdés

Elég sok anyukát láttam már hogy megnézi azt hogy mi van a másik gyerekén,milyen játékai vannak stb.

Ha már olcsóbb ruhába van vagy nem márkás játékai akkor lenézi a másikat.Sokszor tapasztalom itt is.

Elég gyerekesek szerintem.Mindenkinek az van amit a pénz tárjáca megenged.

2013. ápr. 6. 12:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Igen, én észrevettem a környezetemben ilyet. De ő ilyen volt előtte is, bár akkor nem ismertem, csak hallottam, hogy ha Gizikén kék nadrág volt, akkor ő bement a városba és vett magának olyat.

Most ez nekem nagyon szembetűnik. Ugyanis ha a meglát a fiamon egy széldzsekit, addig meg míg meg nem veszi a sajátjának. Kapott a fiam egy kismotort, az ő fia már ettől nagyobb motoron tud menni, az enymnek még elég a legkisebb, de ráült az ő fia lökött magán kettőt, erre másnap már hozta is az anyuka az új kisebb fajta kismotort. Mikor kérdeztem, hogy ez minek? Akkor azt felelte, hogy az ő fiának mindene legyen ami másnak van nehogy hiányt érezzen.

Erre én azt válaszoltam, hogy remélem nem sok gyerekkel fognak találkozni, mert csődbe fognak menni ha azt szeretné ha az ő gyerekének meglegyen ugyanaz ami a másik gyereknek is meg van.

2013. ápr. 6. 15:09
 12/14 anonim ***** válasza:
Ha érintett vagy, kezeld úgy a problémát, hogy azt mondod: "a "gagyi" játék jobban okosít, mert a gyereknek kell helyette gondolkodni, nem pedig gombnyomással mindent elintézni". A kínai pulcsira viszont azt lehet felelni, hogy így legalább 15 év múlva meg tudod fizetni a Nike-t, mert nem szórod el a pénzt a gyermek kinövős korában.
2013. ápr. 6. 16:09
 13/14 anonim ***** válasza:

Van 1-2 ilyen anyuka, de szerencsére nem vagyok napi kapcsolatban velük.

Viszont mi is nagyon odafigyelünk az öltözködésünkre, én pl. a fiaimnak sosem engedem, hogy szedett-vedett cuccokban járjanak, még itthonra sem, emiatt talán van, aki sznobnak tart, nem érdekel. Kaptunk anyósom szomszédjától egy ruhacsomagot, amiben kb. múlt századi ruhák voltak vagy olyanok, ami annyira nem a mi ízlésünk, pl. mini 3 soros öltöny nyakkendővel stb, sosem adnék ilyeneket a gyerekeimre. Anyósom és a szomszédja persze elkönyvelte, hogy én milyen magasan hordom az orromat, hogy nem adok rá akármit a gyerekeimre...

Szinte csak leárazásokon vagy aukciós oldalakon szoktam vásárolni a gyerekeknek, előbbi miatt mindig van nálam annyi pénz, hogy ha találok valami kihagyhatatlant, akkor meg tudjam venni, még ha nincs is rá éppen szükség. Pl. nyáron találtam a nagyobbik fiamnak egy nagyon vagány magasszárú Adidas bőrcipőt 6e Ft-ért, féláron. Ősszel mindenki dicsérte, hogy milyen vagány benne :)

A legújabb szerzeményünk pedig egy Kawasaki bicikli a kicsinek, ami 11e Ft volt! A nagynak is van egy nagyobb, az is kb. 15e Ft volt, vagyis még olcsóbbak voltak, mint a gagyi újak.

Persze ha meglátnak minket 2 Kawasaki biciklivel, akkor mi is egyből le vagyunk sznobozva...

2013. ápr. 6. 16:11
 14/14 anonim ***** válasza:

aki, ilyen frusztrált ember, annak sajnos úgy kell.

mi nem vagyunk csórók, de úgy nézünk ki, mert ruhára nem vagyok hajlandó egy valag pénzt kiadni. ez van :) márkás játék ? úgy érted a FP ? hát... ajándékba kaptunk néhányat, de a lányom hónapokon keresztül egy tömlődarabbal dudált, kulcstartómmal csörömpölt vagy a cipőket rámolta... vaterán vettem 1 ft-ért egy elemes gitárt, azt bögyörgészi naphosszat, és zenél a xilofonján.

mellesleg semmilyen drága játék nem pótolja a szülői odafigyelést.

2013. ápr. 7. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!