Kisfiam 19 hónap és nem eszik csak üveges gyümölcsöt! Járt már valaki így?
Figyelt kérdés
Nagyon ritkán kapott üveges bébiételt, gyümölcsből szinte csak a barackot. Darabosan nem hajlandó enni sem az almát, sem a narancsot, semmit, egyedül a banánt ette meg, de mostanában már az sem megy. Ha összetöröm neki villával, úgy sem kell. De az üvegeset megeszi! Minden mást kiválóan eszik darabosan, semmit nem török. Mit tegyek?2013. ápr. 5. 13:20
1/4 anonim válasza:
Az én 15 hónapos lányom is csak üveges gyümölcsöt hajlandó megenni. Ő még a banánt is kiköpi, nem eszi meg. Én nem izgulok ezen, majd csak kinövi egyszer, vagy ha két évesen megy majd bölcsibe, ott úgyse fog üvegeset kapni, kénytelen lesz megenni a simát.
Tegnap viszont valami csoda folytán narancsot evett. Pedig olyan savanyú volt, hogy én is fanyalogtam tőle, de ő jóízűen nyammogta.
Ha lesznek friss gyümölcsök (ha egyáltalán lesz barack, szőlő, szilva), majd megpróbálom neki adni azokat.
De én nem bánom, hogy amíg kicsi, inkább a bevizsgált minőségű üvegest eszi, mint a ki tudja honnan származó import gyümölcsöt. Most szinte csak almát tudnék neki olyat adni, ami biztos forrásból van, de azt én se szeretem.
2/4 anonim válasza:
Már vagy 2,5 éves volt a gyerekem, mikor elhagytuk az üveges gyümölcsöt, addig csak azt ette. Nem tartottam ezt problémának, mert legalább ilyen formában megette a gyümölcsöt. Én soha nem erőltettem, hogy egye az igazit, nem kellett neki, nem baj. Most már eszi, ez a lényeg, rájött saját magától, hogy az is fini, nem csak az üveges.
3/4 anonim válasza:
A rokonságunkban sajnos van egy rossz példa,a kislány már 8 éves és csak a bébigyümit eszi meg.Mondjuk ő speckó eset,mert eleve semmit nem eszik meg.semmmilyen zöldséget,gyümölcsöt.csak a tejfölös tészta,virsli,mekis kaja és édesség minden mennyiségben.Szóval én azt tanácsolom,hogy nem kell ráhagyni,h majd kinövi,mert nem biztos,időről időre próbálkozz.Az én kislányom ízlése is változott,neki nem a darabossággal volt baja,hanem például egész eddig utálta a körtét,minden formában,most meg csak úgy falja.A banánt nem nagyon eszi,de ha a baba-mama klubba viszek,ott falja.Szóval az ő ízlésük is változik,érdemes mindig próbálkozni. Amúgy Turmix formában vagy reszelve sem eszi meg?
4/4 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó, pépesítve sem eszi meg, csak ha "csalok": egy kanál igazi gyümi pép, egy kanál üveges. Így megy. Ma viszont, képzeljétek, szigorú voltam (tegnap beszéltem a gyerekorvossal és ő azt mondta erre, hogy mivel minden mást megeszik darabosan, ezért ez egy rossz szokás), szóval ma szigorú voltam és elétettem egy hámozott almát egészben meg egy jó érett körtét felszeletelve és ette. :) Igaz keveset és sokáig, de innentől kezdve ez lesz, majdcsak megszokja.
2013. ápr. 6. 13:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!