Milyen pontosan egy roham, befulladás asztmás gyerekeknél?
Nem az én gyerekem, de láttam 1x, meg a sógornőm mindig meséli mikor befullad, ő már nagyobb, 7 éves, de ugyanilyen volt mikor kisebb volt akkor is:
Elkezd általában estefelé köhécselni, 1-2-3 óra alatt folyamatossá válik a köhögés, egész fulladádsszerűvé kinövi magát, bár a sógornőm már rutinos. Pumpa, és hideg levegő javít vmit rajta...most pár éve már kaptak vmi gépet, illetve vmennyit kellett fizetniük is, amibe Salvus vizet kell tenni, és van hozzá ilyen maszk, és ha időben elkapják, akkor még simán meg is szünteti neki a rohamot..
Mikor már a fél éjjelt szegény végigköhögte, akkor hó fehér, a szeme alatt ijesztően lilásfekete, és zihál, ver a szíve mint az állat, és nincs ereje felkelni se...
Ha ilyen van, és nem segít se a pumpa, se semmi, akkor irány a kórház, ahol kap vmi lórúgás cuccot, meg beültetik ilyen oxigénsátorba...:-((
Hogy meddig tart, ez változó, van hogy 1-2 óra és sikerül megállítani, de van hogy nem, és majd megfullad míg a kórházba érnek vele...:-((
nekem konkrétan fulladt a fiam napok óta és észre sem vettem,mert azt hittem,hogy a befulladás olyan,hogy nem kap levegőt,fullad..ugye..de nem,mostmár tudom,
zihálva veszi a levegőt,a kulcscsontja között van egy kis bemélyedés,ami látszik,amikor levegőt vesz.hallani,hogy a belégzés nagyon nehéz..hát nálunk sajnos sokáig tart..nem egy-két órát.volt,hogy a kórházban töltött 2.nap is fulladt és se szteroid,se semmire nem reagált.(ez legelőször volt,amikor nem is vettem észre,hogy fullad,csak tudtam ugye,hogy beteg és köhög..)
de amúgy ezt igazán alvásnál lehet látni..nekem ezt is a kórházban mondták.
köszi.Én is ettől félek....mert a fiam is iszonyatosan köhög,nála végül most kiderült asztmás,de még mindig nem tudom igazából milyen egy befulladás",azért kérdeztem....
Alvásnál én nem nagyon tudom nézni neki,mivel be van öltöztetve,+hálózsák is van rajta.Hallgatózni szoktam,azt hallom hogy sokszor hörög,szörcsög,meg ugye horkol is sokszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!