Mekkora lábhoz hányas cipőt hord a gyereked?
Akinek van rá módja lemérné a gyereke talphosszát, és a cipője belső hosszát?
Mert már úgy érzem megbolondulok! :) Kapott a kislányom 1 cipőt és nem tudom eldönteni hogy jó vagy sem. 1,5 éves még nem tudjuk megbeszélni ezért az érzéseimre kell hagyatkoznom. 12 cm a talpa, a cipő belső hossza 13 cm. Ez elméletileg jónak kéne lenni, de amikor ráadom mégis oriásinak tűnik. Az orrát is le tudom nyomni. Lehet hogy behajlítja a lábújjait?! De ha meg kicserélem, félek kics lesz.
Szóval a kérdésem,hogy nálatok mennyivel nagyobb a cipő mint a lába?
fél centivel veszek neki nagyobb cipőt, amúgy az orvosok is azt ajánlják, hogy kicsi gyereknek fél-egy centivel legyen nagyobb a cipője (de ennél nem nagyobb), hogy ne a cipő alakítsa a lábát, hanem igazodjon hozzá :)
úgy nézd, hogy a lábára állítod mert ülve kisebb a lába, mint ha rá nehezedik a súlya, és ha pont be tudod dugni a sarkához a mutató ujjadat akkor pont jó. ha bőven befér az ujjad a sarka mögé akkor nagy a cipő.
mondjuk 1,5 évesnek nem vinném vissza ha nagy, mert 1-2 hónap múlva belenő, inkább másikat vennék :)
lehet a márka sem jó, másikból találnál olyat aminek a számozása pont megfelel a lábacskája méretének :)
Hát, bőven befér az újjam!!!
D.D. Step cipő, nagyon szép,kényelmesnek tűnik, bőr. Nem tudom mit csináljak.
Szóval ilyenkor nagyon gyorsan nő a lábuk?
Az egyik fiamnak majdnem 21-es a lába. Rá a 21-es cipő pont kényelmes.
A másiknak alig 20,5-es a lába, de széles a lábfeje, rá a 22-es cipő jó.
Szóval így látatlanban nehéz megmondani, mindenképpen ajánlatos felpróbálni, és úgy választani.
enyém 1 évesen 19es cipőt hordott, 21 hónaposan már 24est.
iszonyú gyorsan nőtt a lába.
ha bőven belefér az ujjad akkor nagy a cipő, én vennék kisebbet, persze ha neki nem okoz gondot akkor nem feltétlenül kell, vagy kipróbálhatod azt, hogy pici vattát tömsz az orrába, az is jó ha nem zavarja, hogy maga a cipő nagyobb (tehát ügyesen lép vele, nem akad a cipő orra bele a betonba)
Ó, mintha én írtam volna a kérdést. Most készültem venni (azaz már vettem is) a lányomnak cipőt, szintén D.D step-et.
Hát, most ahogy körberajzoltam a lábát, 12,5cm. A cipője eddig 22es volt, ezt ősszel kapta, és még most is jó rá. És most jön a vicc: a cipő belső hossza elvileg 12 cm...
Szóval nemtom, hogy mit csinál a lányom, de jó rá a cipő, nem nyomja. Ehhez képest most 23ast vettem neki, az nyitottabb, és nyárra egy 24es szandált. (Mindet rápróbáltam.) Úgyhogy ez nagyon nehéz kérdés. Ha nagyon nagy rá, tehát bőven befér az ujjad, akkor lehet azért kisebb kéne neki egy számmal. Hogy mennyire nő gyorsan a lábuk, azért azt nehéz megmondani, mondom, én tavaly ősszel vettem a 22est, és még jó rá.
Azt modnják, a cipőbe hátul bele kell tudnod dugni az ujjadat, akkor jó.
Add rá, tipegjen benne, és meglátod, hogy hogy áll a lábán. Ha nagy, látni fogod, ha kicsi, húzni fogja a lábát. Én nem cserélném kisebbre, lehet 3 hét múlva kicsi lenne neki.
5. válaszoló!
Akkor nálatok is nagy a zűr-zavar! :)
Mert az én lányomnak is 12-es a talpa, de még a 21.-es cipő is nagy rá!
Na, mostmár aztán pláne nem értek semmit!
A szívószálas dolog nagyon jó, én is így csinálom.
Az viszont nem megbízható, hogy bedugod az ujjad a cipő sarkánál, mert ahogy írtad is, a picik behúzzák a lábujjukat. A másik az, hogy nekik még kis puha lábujjaik vannak, ezért jobban tűrik azt is, ha akár nyomja őket egy cipő. Az én 3 éves fiam sem tudja még megmondani, hogy jó-e neki egy cipő. Múltkor felhúzta a tavalyi gumicsizmáját, ami már rég kicsi neki, de ő azt mondta, hogy jó rá, kényelmes. :)
Nálunk a szívószálas dolog vált be, ráállítom egy papírra, körberajzolom a lábát és lemérem, akkorára vágok egy szívószálat és csak bedugom a cipőbe, már látom is, hogy mennyi hely van még benne. Ettől függetlenül mindenképpen rá kell próbálni a lábára és meg kell nézni, hogy tud benne menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!