Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szülés után muszáj, hogy pár...

Szülés után muszáj, hogy pár napig valaki segítsen? Nektek segített valaki - édesanya, anyós, nagymama?

Figyelt kérdés
Nyáron szülök, első babánk lesz. Mivel külföldön élünk pici lakásban, már most megkaptam a siránkozást a családtól és ismerősöktől, hogy mi lesz velem, de jó lenne ha édesanyám vagy anyósom kint tudna aludni nálunk pár napig, hogy megmutassa mi hogyan megy a fürdetéssel, meg hogy segítsen. Azt mondjuk már hallottam, hogy itt a kórházban sajnos semmit nem mutatnak meg, illetve nem vagyok egy tapasztalt gyerekekkel (első lesz, meg nem voltam soha egy babázós) de őszintén... Nem tudom, szerintem meg tudjuk oldani a férjemmel. Vagy rosszul gondolom? Nektek volt segítségetek, vagy hogyan gondoljátok? Muszáj, hogy valaki segítsen?
2013. márc. 19. 15:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt plusz segítségem, őszintén szólva eszembe se jutott, hogy kellene, nem vagyok béna, hogy ne tudjam megoldani... Tökéletesen el tudtam látni a gyerekemet, pedig nekem is volt gátmetszésem, ami persze kényelmetlen volt, de attól még simán tudtam etetni, öltöztetni, pelenkázni... Az első pár napban még fáradt voltam a szülés miatt így tény, a főzéssel, mint olyan abszolút nem foglalkoztam, de rengeteg kifőzde van itt a környékünkön, ami olcsóbb is, mint mikor én főzök, úgyhogy most is hozom majd a kaját az első időszakban.

Összességében szerintem teljesen felesleges, hogy bárki is segítsen, régen rossz, ha anyuka (meg apuka) nem tudják egyedül megoldani a dolgokat. Az első napokban a babák szinte az egész napot végigalusszák, tehát anyuka is tud mellettük pihenni.

2013. márc. 20. 12:17
 12/13 anonim ***** válasza:
Mi direkt nem kértünk segítséget,hogy összeismerkedjünk a babával,megtanuljuk a fürdetést, etetést.Egyébként is sok "segítő"ilyenkor nem abban segít amiben valóban kellene (házimunka, főzés, bevásárlás)hanem a gyerkőc körül tevékenykedik.Ami akkor segít, de ha elmegy neked ugyanúgy meg kell tanulnod+ marad a házimunka is.
2013. márc. 28. 14:26
 13/13 Cattamer válasza:
Idén májusban szülök, első baba. Örülök, hogy sokan hozzám hasonlóan úgy gondolják, hogy elhatározás és rátermettség kérdése, hogy az anyuka úgy érezze, képes lesz ellátni a babáját plusz segítség nélkül is. Na meg, ott lesz az apuka is, vegye csak ki a részét, amiből csak lehet. Én is úgy tervezem, hogy ketten szépen el fogjuk látni a babát, nem kell oda még egy ember. Nyilván, vannak speciális helyzetek, amikor vmi miatt az anyuka nagyon gyenge, beteg stb. és akkor muszáj segítséget hívni. De akinél minden rendben lesz (bízom benne, hogy nálam is így lesz), kár ezen aggódni. Bízzatok magatokban anyukák :-)
2015. febr. 20. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!