Milyen napirendet terveztek egy 1,5 éves gyereknek őszre, télre amikor már 4-kor,5-kor sötét van odakint?
Gondolkodtatok már rajta, hogy hogyan szervezitek át a napotokat? Mert nekünk muszáj lesz. Most ugyanis még "nyári menetrendet" követünk. Azaz délelőtt kb. csak egy órahosszát vagyunk kint, mert délre kell megfőznöm. Délután alszik, így körülbelül 4, 5 körül megyünk ki és akkor sötétedésig kint vagyunk.
Szóval arra gondolok, hogy hogyan osztjátok be az időtöket úgy, hogy eleget legyen kint levegőn (nappal, világosban), de a házimunka is el legyen végezve?

Nyárra nálunk is ez. Most hogy sötétedik, kezdek visszaállni vele a téli menetrendre.
5-6 főzés egyedül, 6.15 ébresztő ceremóniával, készülődés, közben esetleg elmosogatok, ha nem fért volna bele az egy órába. 7.30 reggeli 8.00 kicsi játék, móka, 8.30-9.30 takarítás közösen 9.30 tízórai 10.00 séta, bevásárlás, ügyintézés... 11.30-12.00 kb. ebéd. 12.30 alvás, van, hogy megcsúszunk egy félórát. Ha eléggé lefárasztottam 3-4-ig alszik. 4.30 uzsonna. 17-19 játék időtől függően, ha csak lehet kint. Ha már nem lehet, könyvtár, nagymama, vásárlás... 19-től olvasás, mese, beszélgetés, kicsi játék, apázás, 20.30 körül alvás. Tévéből lehetőleg minél kevesebb, ezt esős-havas téli napon nehéz megoldani.
Bocs, de én szeretem az ilyen menetrendeket, még ha katonásnak is látják páran. Később is ez szerint kell majd élnie oviban, suliban.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!