Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A Rhinatiol KOPTETORE AZ VAN...

A Rhinatiol KOPTETORE AZ VAN IRVA H. FELBONTAS UTAN 30 NAPIG ADHATO, DE AZTAN MAR NEM ADHATO?

Figyelt kérdés
KULFOLDON ELUNK ES SAJNOS NEHEZ BESZEREZNEM AZ OTTHONI GYOGYSZEREKET,IGY A RHINATIOLUNK MAR FELVAN BONTVA KB.2 HONAPJA ,DE HUTOBEN VOLT ,MOST VISZONT SZUKSEG LENNE RA ADJAM MEG A KISFIAMNAK ,LESZ VALAMI BAJA TOLE ,VAGY INKABB DOBJAM KI?
2013. márc. 17. 10:23
 1/3 anonim ***** válasza:
dobd ki! Egyértelmű a leírás,30 nap után nem adható!
2013. márc. 17. 10:44
 2/3 anonim ***** válasza:

30 napig adható, az azt jelenti, hogy 30 nap után már nem adható.

persze ha kell, de csak 2 hónapja bontott van akkor kóstold meg, ha nem változott az íze, talán adhatod. hívj fel egy hozzáértőt.

én meg szoktam kérdezni a gyerekorvostól, hogy felbontás után még meddig adható függetlenül attól, hogy mi van ráírva, mert tényleg vannak olyan készítmények amik nem romlanak meg csak jobb a gyógyszertárnak ha újra megveszem ;)

pl. a stodalra azt mondta, nyugodtan adhatom, de ezt nem tudom. azért gyógyszer, jobb nem kockáztatni

2013. márc. 17. 11:16
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta ismerős gyógyszerész, hogy bizony ezeket az instrukciókat legtöbbször az generálja a használatikban, hogy

1. nem akarnak annál nagyobb felelősséget vállalni a gyógyszergyártók, mint amit nagyon muszáj,

2. nekik az üzletileg persze, hogy jó, ha a félig telt üveget kidobjuk, és veszünk egy másikat...

Mivel a gyógyszerészek ismerik az összetevőiket a készítményeknek, gyógyszereknek, és tudják, melyik anyag hogyan működik, mik a sajátosságai, mennyire romlandó, stb, én megbízom az ismerősöm szavában.

Ő egyébként azt mondta nekem, hogy a tablettákat pl. nyugodtan beszedhetjük a feltüntetett lejárati idő után 6-12 hónappal is, főleg ha sem elszíneződést, sem más küldő elváltozást nem tapasztalunk rajtuk! A szirupok, egyebek szintén tovább tárolhatók biztonsággal, mint ami fel van tüntetve...

Ezek után én így jártam el, és most már mondhatom, hogy saját tapasztalat is: simán adom a fél éve kibontott köptetőt, aminek a dobozán az van, hogy 90 napig tartható el hűtőben...és nem csak hogy semmi bajunk nem lett tőle, hanem használt, tehát semmi baja sem volt!

Én a helyedben felhasználnám az említett köptetőt, ha nincs másik. De ezt neked kell eldöntened.

Jobbulást!

2013. márc. 17. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!