A Rhinatiol KOPTETORE AZ VAN IRVA H. FELBONTAS UTAN 30 NAPIG ADHATO, DE AZTAN MAR NEM ADHATO?
30 napig adható, az azt jelenti, hogy 30 nap után már nem adható.
persze ha kell, de csak 2 hónapja bontott van akkor kóstold meg, ha nem változott az íze, talán adhatod. hívj fel egy hozzáértőt.
én meg szoktam kérdezni a gyerekorvostól, hogy felbontás után még meddig adható függetlenül attól, hogy mi van ráírva, mert tényleg vannak olyan készítmények amik nem romlanak meg csak jobb a gyógyszertárnak ha újra megveszem ;)
pl. a stodalra azt mondta, nyugodtan adhatom, de ezt nem tudom. azért gyógyszer, jobb nem kockáztatni
Nekem azt mondta ismerős gyógyszerész, hogy bizony ezeket az instrukciókat legtöbbször az generálja a használatikban, hogy
1. nem akarnak annál nagyobb felelősséget vállalni a gyógyszergyártók, mint amit nagyon muszáj,
2. nekik az üzletileg persze, hogy jó, ha a félig telt üveget kidobjuk, és veszünk egy másikat...
Mivel a gyógyszerészek ismerik az összetevőiket a készítményeknek, gyógyszereknek, és tudják, melyik anyag hogyan működik, mik a sajátosságai, mennyire romlandó, stb, én megbízom az ismerősöm szavában.
Ő egyébként azt mondta nekem, hogy a tablettákat pl. nyugodtan beszedhetjük a feltüntetett lejárati idő után 6-12 hónappal is, főleg ha sem elszíneződést, sem más küldő elváltozást nem tapasztalunk rajtuk! A szirupok, egyebek szintén tovább tárolhatók biztonsággal, mint ami fel van tüntetve...
Ezek után én így jártam el, és most már mondhatom, hogy saját tapasztalat is: simán adom a fél éve kibontott köptetőt, aminek a dobozán az van, hogy 90 napig tartható el hűtőben...és nem csak hogy semmi bajunk nem lett tőle, hanem használt, tehát semmi baja sem volt!
Én a helyedben felhasználnám az említett köptetőt, ha nincs másik. De ezt neked kell eldöntened.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!