Hogyan tovább? Kisfiam 2éves 8hónapos 7hónapja küzdünk a pelus leszoktatásról.
Mai napig becsurgat.Ha kakilnia kell általában szól,de pisinél szinte sosem vagy csak már akkor amikor már becsurgott.Tudom,hogy ott rontottuk el,hogy mindig figyeltük,kérdezgettük kell-e pisilni amikor láttuk rajta,hogy kell leültettük a bilire és most,hogy nem szólunk neki nem megy.Mit tehetnék?
Déli alvásnál is bepisil még,hiába bilizik lefekvés előtt.
Nappalra már nem használunk pelust.=hónap után adjam vissza rá?Nem fogja összezavarni?
Én is arra gondoltam,hogy talán még nem érett meg rá.De kakinál viszont mindig szól
Amikor becsurrant mond el neki hogy ilyen kellemetlen érzés az amikor pisis a ruhája, és bilibe kell pisilni illetve szólni amikor már érzi.
Ne sürgesd, az elején nálunk is sok volt a baleset, de egy idő után ez elmúlt.
Ha kakilnia kell, általában szó, de pisinél szinte sosem...amikor láttuk rajta, hogy kell, leültettük a bilire - Na látod, ezzel rontottátok el!
Amikor elkezdtétek 7 hónapja ezt az egészet, a fiatok még nem volt érett a szobatisztaságra és saját véleményem szerint még most sem az.
Egy gyerek akkor válik szobatisztává, ha felismeri az ingert és azt időben jelezni vagy mondani tudja (nem a szülő ülteti rá a bilire, mert úgy látja) és amíg odaér a bilire vagy a wc-re, addig vissza bírja tartani.
És írod, hogy a déli alvásnál is bepisil.
A fiatok még nem érett a szobatisztaságra.
De ti csak úgy azért, mert mikor ráültettétek a bilire, akkor belepisilt, levettétek róla a pelust és hónapokig ez megy, hogy gyakran bepisil, néha bekakil. Már 7 hónappal ezelőtt vissza kellett volna adni rá a pelust és nem biliztetni, hanem megvárni, míg megérik a dologra.
És mivel a meglátásom szerint nem érett még most sem a dologra én azt tanácsolnám, hogy igen is add vissza rá a pelust és várj, míg megérik rá. Vagy csinálhatjátok ezt tovább, hogy állandóan bepisil meg bekakil, de értelme nagyon nincs.
Egy gyereket sem kell leszoktatni a pelenkáról. Hanem megvárni, míg az a gyerek idegrendszerileg megérik rá és akkor gond nélkül le lehet venni róla a pelust.
Én is azt mondom, még nem érett meg rá.
2 évesen miért kellett elkezdeni leszoktatni a pelusról?
én is ezt akartam pont kérdezni..láttad rajta 2 évesen hogy érett már a szobatisztaságra??
Szerintem túl korán kezdted,ráadásul hónapok óta küzdtök a dologgal de minek??Már az eéső próbálkozások után hagyni kellett volna és visszateni rá a pelust és nyáron elővenni újra a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!