Hogyan tanítsuk meg 3éves fiunkat biciklizni?
Érdekli a biciklizés, akarná csinálni (nem miattatok, hanem magától)?
Azért kérdem, mert nem minden gyerek ugyanakkor érik meg az ilyen mozgásokra, a fiam szintén 3 volt, mikor kapott egy bringát, kipróbálta, de közölte, hogy inkább megy a kertbe játszani. És 3 évig rá sem nézett, majd hatéves kora körül egyszer csak közölte, hogy az oviban megtanult egyedül biciklizni – és tényleg. Azóta le sem lehet szedni a bicikliről.
De ha érdekli a gyereket, én leszedném a pedált, így kvázi futóbringa lesz belőle (mi is ezt tettük annó, de így sem hatotta meg a gyereket), aztán később visszatenném. Nem értek egyet a pótkerékkel, számtalan gyereket láttam, aki oldalra dőlve tekert, nem tudott egyensúlyozni vele, pedig először azt kéne megtanulna, a tekerés majd megy magától.
Fiamnak futóbicaja volt, és amikor azt kinőtte 3,5 évesen, akkor vettünk pedálosat. De mivel soha nem tekert előtte, ő se tudta mit kezdjen a pedállal... Próbáltam kézzel nyomogatni a lábát, közben futottam mellette, kész rémálom volt, de nem használt. Fél év alatt kb 3x volt hajlandó próbálkozni, de 10 méter után feladta.
Aztán egyszer csak bekattant neki, és onnantól ment (4 évesen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!