Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy barátságtalan medve és...

Egy barátságtalan medve és farkas "elűzéséhez" kérek segítséget, ötleteket?

Figyelt kérdés

3,5 éves kisfiam pár napja este mindig megkérdezi, hogy zárva van-e a szoba ajtaja elalvás előtt,mert nem szeretné hogy bejöjjenek.

Eddig az udvaron levő kutyánkra hivatkoztam, hogy elkergeti a medvét ha jön, de szeretnék valamit a szobájába, vagy mesét amivel segíthetnék neki mérsékelni a félelmét.

Nálatok mi vált be?

2013. márc. 7. 06:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem egészen mese, de most láttam a DM-ben úgynevezett "Szelleműző" sprayt, nem túl borsos az ára, és elalvást segítő gyógynövényeket tartalmaz. Szerintem lehet az medve, farkasűző is, mondd azt, hogy irtóznak az illatától.
2013. márc. 7. 06:21
 2/8 anonim ***** válasza:

lehet a sötéttől fél nem?

vagy lehet valamilyen mesét látott? ezek a mai mesék brutálisak,hogy mik vannak benne kicsi(!!!) gyerekek számára,és szinte már minden gyerek fél..

amúgy vegyél a szobájába egy kis lámpát,nem kell nagy,csak egy olyat ami azért ad fényt,de nem megy a szemébe és nem zavarja az alvásban. és mond hogy senki sem tud bejönni,mert anyu és apu vigyáz rád,és őriz téged álmodban. :) nekem unoka tesóm félt,a nagy barna medvétől,és egy zöld szörnytől ( enm tudom mit láthatott a tv-be) és vettek neki kislámpát,és már nyugodtan alszik mert a sötétbe félt. lehet a te picid is a sötéttől fél.. :) esetleg nézz szét,a szeme láttára,( ágy alá,szekrénybe stb) hogy itt enm tud bejönni senki,csak anyu és apu.. remélem tudtam segíteni:)) További szép napot! :)

2013. márc. 7. 06:22
 3/8 anonim ***** válasza:

A kislámpa jó ötlet. Mi a kisfiunknak vettünk egy olyan konnektorba dugható éjszakai jelzőfényt, amin egy mosolygó figura van, az egész éjszaka világíthat neki, azóta nem fél.

Na és persze nem ciki még ilyen korban, hogy kapott egy plüssfigurát, ami vele alszik, ez történetesen a mi esetünkben már a bátor pókember, aki megvédi őt.

Az esti mese pedig mindig megnyugtatja a gyerekeket, én olyan mesét szoktam neki kitalálni, amiben ő a főszereplő, és csupa olyan történet, amiket ő szeret csinálni, egyszerű mesék, kirándulásról,állatokról, játszótérről, kedvenc mesehősökről stb. Ezeket nagyon szereti.

2013. márc. 7. 06:36
 4/8 anonim ***** válasza:

nekünk egy kis irányfény lámpa segített.elmeséltem neki,hogy az egy csodalámpa és egy manótól kaptam,hogy elűzze a szobájából a szörnyeteget.pár hétig minden este ő bedugta,reggel kihúzta,aztán abbamarad.

én is tettem fel kérdést

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

2013. márc. 7. 06:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ne üzzétek el öket.

Szerintem azok a medvék nem is rosszak, és a farkas is egy nagyon aranyos plüss kutyus csak.

Nézzetek szembe félelemmel, és barátkozzatok meg vele.

Ha elüzitek az mindig vissza fog jönni, és mindig félni fog.

De ha megbarátkoztok vele, akkor nem fog tölük félni.

Több variáció is van, elmentek állatkertbe, medve parkba ahol vannak ilyen állatok.

vesztek neki plüss farkast, vagy plüss medvét, és adtok neki enni.

tegyetek az ágymellé kekszet mert a macik azt szeretik, és ha jön lesz mit neki nasiznia.

Hitesd el vele, hogy a medve kedves és a farkast meglehet ölelni.

2013. márc. 7. 07:28
 6/8 A kérdező kommentje:

A pláne az egészben, hogy a képzeletbeli barátja is egy medve, egyébként imádja a farkasokat és a medvéket, ha rajta múlna ovi után minden héten mennénk medve és farkas nézőbe az állatkertbe(előtte szoktunk hazamenni).

Éjszakai fényünk van. A pókember nagyon aranyos:))) Jó választás:))))

2013. márc. 7. 08:33
 7/8 A kérdező kommentje:

A plüss medve jó ötlet, de pici kora óta van a szobájában egy hatalmas és egy kicsi medve(ő az ovis macink:) )

Reggel is megkérdezte, hogy zárva van-e az ajtó, ha igen, akkor ugye az ő medvéje tud-e csak bejönni(képzeletbeli barát)és a barátságtalan nem.

2013. márc. 7. 08:36
 8/8 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, akkor szerintem tegyetek ki egy szelet parízert a rossz medvének, és mond azt ha érzi hogy itt szereti akkor ö sem lesz rossz, hanem pont olyan barátságos mint az ö medvéje. Kérd, hogy barátkoztassa össze az ö medvéjét a gonosz medvével, és akkor két jó medvéje lesz.
2013. márc. 7. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!