Büntetés kérdése, Te hogyan bünteted a 3-4 éves gyereked, ha már a szép szó nem elég?
Én is lepontoztalak, mert a szuper dada sorozat egy smowműsor, biztos vagyok benne, hogy ezek a családok egy hét műlva ugyanott folytatják, ahol abbahagyták. Én azt tallom röhejesnek, ha valaki elhiszi, amit a tévében lát. Könnyű beállítani valakihez és elmondani a frankót. Nehéz viszont következetesen ÉS szeretetben nevelni egy gyereket.
Többiek, ti miért pontoztatok?
Én ha már semmilyen szép szó nem segít, akkor betessékelem a szobájába, mondom neki, hogy nyugodjon le, és utána megbeszéljük. Van hogy majd 1 órát elhüppög vagy ordít, de nem jöhet ki.
Példa: A ház előtt ordibál, hogy nem akar hazajönni, és hogy nem is szeret engem, miért nem biciklizhet még tovább? Ott csak nyugodtan mondtam neki, hogy fejezze be, éhes a kis tesója, mennünk kell haza, és ha nem jön, akko majd otthon lesz ideje szobájában gondolkodni, mit mondott, hogyan viselkedett. Persze ettől még jobban dühös lett, és a szobájába kb. 1 óra alatt tudott csak lenyugodni. Persze be be néztem, és nyugodtan magyaráztam neki, hogy máskor gondolja meg mit és hogyan, mert bünti lesz, stb... És nem ő a rossz, csak a viselkedése. Ezzel a szobafogságos büntivel tudok rá hatni. Ha már most meghallja, hogy ezzel fenyegetem, egyből kisanygal lesz. Szerintetek ez jó módszer? Nem akarom rosszul csinálni...
17-es.. A szuperdadás vagyok! Szerintem meg nagyon hasznos dolgokat mutatnak benne, és a dajka édesanyám is ezzel ért egyet, aki felnevelt 2 gyereket, meg még vagy 500-at az oviban tanítgatott, az elmúlt 30 éve alatt..
Nem az a baj, hogy nem értünk egyet, hanem az, hogy ezt így reagáljuk le...
És ha kezelhetetlen a helyzet, szerintem még, ha ez a legrosszabb megoldás is a földkerekségen, akkor is megér egy próbát..
De nem baj, az oldalból elegem van végérvényesen, mert a moderátorok megcsinálhatnák végre ezt a hülye pontozós rendszert, úgy hogy a kérdező tudjon mondjuk csak pontozni! De nem baj, majd átszokunk lassan másik oldalra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!