Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Büntetés kérdése, Te hogyan...

Büntetés kérdése, Te hogyan bünteted a 3-4 éves gyereked, ha már a szép szó nem elég?

Figyelt kérdés
2013. márc. 2. 08:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%
Ha rosszat csinál a 2 éves fiam 20szorra sem érti meg pl rángatja a lámpát,belenyúlkál a kukába,és nem a hisztire gondolok,kap a fenekére,de ez elég ritkán van,általában 5szörre megérti,és elég annyit mondani hogy a kuka koszos,vagy megüti magát stb,ha nem akar enni megmondom,hogy akkor ebédig,vagy vacsoráig nincs semmi,vagy nincs kakaó,desszert ugye attól függ reggelinél vagy ebédnél sztrájkol hisztinél beküldöm a szobájába,ott lenyugszik 2-3 perc alatt,de volt kétszer olyan hisztiroham,hogy semmi nem használt akkor, langyos vízzel lezuhanyoztam egyből rendbe jött.Jutalom megvonás meg a legnagyobb marhaság amit hallottam,ha rossz büntetést érdemel,ha jó akkor dicséretet.Én nem vagyok kegyetlen csak nevelem a gyerekem amit most kell és nem siránkozni 10 év múlva,hogy a gyerek nem tisztel nem hallgat rám stb.
2013. márc. 2. 10:24
 12/22 anonim ***** válasza:
68%
Én ajánlani tudom a szuper dada című sorozatot, abban nagyon jól elmagyarázzák, hogy mikor milyen büntetést jó alkalmazni, és mikor milyen jutalmat vagy annak a megvonását! Ott láthatod élőben is, hogy mennyire beválnak ezek a módszerek!
2013. márc. 2. 10:29
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Kisszobába küldéssel. Bár bevallom, ordítani is szoktam, ez nem igazán büntetés, inkább az én tehetetlenségem jele.
2013. márc. 2. 12:11
 14/22 anonim ***** válasza:
20%
Azert az rohejes, hogy nulla szazalekban hasznos a valasz, amiben leirtam, hogy ket szakember szerint is a nem buntetni, jutalmazni modszer az alkalmazando es raadasul be is valik. Hat akkor hajra gyereket leonto szulok, csak igy tovabb!
2013. márc. 2. 12:50
 15/22 anonim ***** válasza:
én nem pontoztalak le,de a jutalom megvonás= tulajdonképpen zsarolás,ha jó leszel kapsz valamit ha nem vagy jó nem kapsz nekem van több pszichológus barátnőm,ők nem támogatják ezt a módszert
2013. márc. 2. 14:51
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
12-es vagyok és most lett elegem de ku--ra ebből az oldalból... szerintem semmi rosszat nem írtam és mégis le lettem pontozva már megint... Most már nagyon csinálhatnának valamit a moderátorok! Mert ez már nagyon röhejes...
2013. márc. 2. 14:57
 17/22 anonim ***** válasza:
65%

Én is lepontoztalak, mert a szuper dada sorozat egy smowműsor, biztos vagyok benne, hogy ezek a családok egy hét műlva ugyanott folytatják, ahol abbahagyták. Én azt tallom röhejesnek, ha valaki elhiszi, amit a tévében lát. Könnyű beállítani valakihez és elmondani a frankót. Nehéz viszont következetesen ÉS szeretetben nevelni egy gyereket.

Többiek, ti miért pontoztatok?

2013. márc. 2. 16:30
 18/22 A kérdező kommentje:

Én ha már semmilyen szép szó nem segít, akkor betessékelem a szobájába, mondom neki, hogy nyugodjon le, és utána megbeszéljük. Van hogy majd 1 órát elhüppög vagy ordít, de nem jöhet ki.

Példa: A ház előtt ordibál, hogy nem akar hazajönni, és hogy nem is szeret engem, miért nem biciklizhet még tovább? Ott csak nyugodtan mondtam neki, hogy fejezze be, éhes a kis tesója, mennünk kell haza, és ha nem jön, akko majd otthon lesz ideje szobájában gondolkodni, mit mondott, hogyan viselkedett. Persze ettől még jobban dühös lett, és a szobájába kb. 1 óra alatt tudott csak lenyugodni. Persze be be néztem, és nyugodtan magyaráztam neki, hogy máskor gondolja meg mit és hogyan, mert bünti lesz, stb... És nem ő a rossz, csak a viselkedése. Ezzel a szobafogságos büntivel tudok rá hatni. Ha már most meghallja, hogy ezzel fenyegetem, egyből kisanygal lesz. Szerintetek ez jó módszer? Nem akarom rosszul csinálni...

2013. márc. 4. 10:23
 19/22 anonim ***** válasza:

17-es.. A szuperdadás vagyok! Szerintem meg nagyon hasznos dolgokat mutatnak benne, és a dajka édesanyám is ezzel ért egyet, aki felnevelt 2 gyereket, meg még vagy 500-at az oviban tanítgatott, az elmúlt 30 éve alatt..

Nem az a baj, hogy nem értünk egyet, hanem az, hogy ezt így reagáljuk le...

És ha kezelhetetlen a helyzet, szerintem még, ha ez a legrosszabb megoldás is a földkerekségen, akkor is megér egy próbát..

De nem baj, az oldalból elegem van végérvényesen, mert a moderátorok megcsinálhatnák végre ezt a hülye pontozós rendszert, úgy hogy a kérdező tudjon mondjuk csak pontozni! De nem baj, majd átszokunk lassan másik oldalra...

2013. márc. 4. 15:07
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem értem pontosan, hogy mi a baj a "lereagálással" szerinted, én annyit tettem, hogy nem hasznosnak minősítettem egy választ, ami szerintem nem hasznos, és ezt (egyedüliként) fel is vállaltam, meg is indoloktam, te meg megsértődtél az egész oldalra, és itt most kihagynám az általad használt jelzőt. Szerintem az én reakciómmal semmi gond nem volt.
2013. márc. 7. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!