2 évesnek adhatok víztisztítóval tisztított csapvizet és KÚTvizet?
Én kútvizet magam sem innék ha nincs bevizsgáltatva, semmilyen szűrés után. Milyen víztisztítód van? Mit szűr ki?
A csapvizet szerintem felesleges tisztítani normál esetben. Kútvizet semmiképp nem adnék!
Oké, a kútvíztől én is óvakodom, anyósomnál kútvíz van, erre akarja rászerelni a víztisztítót (elég komolynak tűnő berendezés, de nem tudom mit szűr, de szerintem ő maga sem tudja)
A lányom még ásványvízet iszik, és az anyósom felajánlotta, hogy ne vegyünk többé ásvvízet hanem hordjuk tőle a tisztított vízet. Én mondtam, hogy nem szeretném a kútvízet adni a gyereknek, de ő nem érti, hisz neki sincs baja tőle.
Kérdések a kúttal kapcsolatban. Artézi kút, vagy nem? A bevizsgálással is óvatosan kell bánni, mert ha nem artézi kút akkor hiába vizsgáltatod be ma, holnap bármit belemoshat egy eső, és már nem jó a víz. A vezetékes vizet naponta vizsgálják. Te ezt be tudod vállalni?
Apum katonai létesítmények vízellátásával foglalkozott, többek között fúrt kutakból is, tehát ért a kérdéshez. Otthon is van fúrt kutunk, ami rétegvizet hoz föl. Be is van vizsgáltatva, de mivel a napi vizsgálatot nem tudjuk vállalni így nem használják étkezési célokra, az unokáinak meg főleg nem adná.
Nem artézi...retgvizes ez is.
Utolsó, ha apukád pár mondtaban érthetően elmondaná neked, hogy miért NEM ajánlatos a kútvízet inni, megtennéd, hogy ideírod nekem?
Azért, mert bár a rétegvizes kútnál a talaj kiszűri a szennyeződések nagy részét, de ugyanakkor a közetekből mosódhatnak a vízbe mérgező ásványi anyagok, pl arzén.
Illetve itt sem lehet teljesen kizárni nagyobb esőzéskor vagy árvízkor(árvízveszélyes területeken) a szennyező anyagok bemosódását. A kisgyerekekre a különböző bakteriális fertőzéseken kívül főleg a nitrát a veszélyes, mert ők a kis testtömegükhöz viszonyítva jóval több vizet isznak mint a felnőttek, és a magasabb nitráttartalom keringési problémákat okozhat, illetve ugyanezen oknál fogva bármilyen fokoztt ásványi anyag tartalom másképp hat a gyerekek szervezetére. A csapvizet naponta vizsgálják, így kicsi az esélye hogy bármilyen szennyeződés észrevétlen marad, ezt otthoni körülmények között nem lehet biztosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!