Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vissza tartja a kakilást, és...

Vissza tartja a kakilást, és utána meg vérzik a kis végbele. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Két és fél éves a kisfiam és teljesen szobatiszta! Sajnos tejallergiás és mióta diétán van nem tud kakilni. Ha érzi az ingert szól, de mire kiérünk a WC-re már nem kell neki, és ezt eljátszuk két három naponta öt percenként míg végül már nem tudja vissza tartani. Ilyenkor mikor kitörlöm a kis fenekét van hogy több-kevesebb vér van a végbelénél. Elég rostgazdagon táplálkozunk, sok gyümölcslevet adok neki hátha ezzel megkönnyítem a dolgát. De sajnos nem. Kihez forduljak ezzel a problémával?
2013. febr. 25. 16:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Háziorvos, ő majd tovább irányít.
2013. febr. 25. 16:47
 2/4 anonim ***** válasza:
A házi gyermekorvoshoz. Nekünk nem kellett tovább menni, a végbélberepedést Bepanthen-nel kezeltük, a továbbiakban pedig joghurt, gyümölcs, és búzakorpa volt a "terápia" Azt mondta a doktornőnk, tegyek a joghurtjába sima, egyszerű, boltban kapható búzakorpát. Bevált. Az a baj ilyenkor, hogy szegény már tudja, hogy baj lesz, és emiatt visszatartja. :( Ha hígabb lesz a széklete, és nem okoz újabb berepedést, akkor szép lassan "mer majd újra kakilni", és megoldódik a gond! Hosszú folyamat, sok türelem kell hozzá, úgy értem, hogy a lányomnak pl még hónapokig előfordult, hogy újra berepedt, de aztán szép lassan helyrejött. Ne ijedj meg, semmi baj nem lesz! Mindenesetre egy Normaflore kúra is használhat most hirtelen, ha teheted, add neki azt is!
2013. febr. 25. 23:40
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Sajnos mint írtam tejallergiás a Manó ezért a joghurt, tej stb... kizárva! A tápszer amit helyetesítésre kapunk meg szerintem inkább hasfogó. Mindenféle képpen még a héten felkeresem e gyerekorvost, ma is nagyon szenvedett és a hasát is fájlalja.
2013. febr. 26. 01:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Mi másfél éve küzdünk a székletvisszatartással, de nálunk ez pszichológiai eredetű probléma sajnos. :(

Ami bevált a székletlazításra: pro+kid probiotikum.

2013. febr. 26. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!