Nálatok is van napirend anyukák? Pl. Minden hétfő vasalás, kedd fürdőtakarítás?
A lányaim 27 és 6 hónaposak,és mostanában hajlamos vagyok azt modnani,hogy majd megcsinálom.
Akár hogy osztom az időmet,mindig el vagyok maradva valamivel:(:(
És csődtömegnek érzem magam...
Ti hogy csináljátok??
NÁlam annyi van, hogy szombat-kedd- csütörtök porszívózás, mert van kutya is. És azért mert ezeken a napokon van rá napközben időm.
Több többgyerekes anyukától hallottam, hogy FlyLady nevű "program"mal rendet tudnak varázsolni, keress rá, hátha neked is bejönne, nekem ez már túl rendszeres.
Egyébként mi az, amivel el vagy maradva? A nagyot ha bevonnád és együtt csinálnátok a dolgokat, a kisit meg magadra vennéd? Csak egy ötlet:).
Én hajlamos vagyok a szétszórtságra, ezért muszáj volt így beosztanom a hetet. A következőképp néz ki:
hétfő: felmosás, vasalás
kedd: porszívózás, portörlés
szerda: füri-vécé takarítása, felmosás
csütörtök: vasalás (szeretek vasalni :))
péntek: konyha, felmosás
Így viszonylag oké mindig a lakás. Kb. fél éve csinálom így, előtte katasztrófa volt. De elismerem, hogy nem mindenkinek van szüksége ilyen beosztásra.
Nálam a saját "napirendem" szorgalmi időszakban szombaton megszabadulni a gyerekektől és a férjemtől. Szépen komótosan kitakarítani mindent, és majdnem vonalzóval kimérve elpakolni az apró bárhol lehetne dolgokat.
Vizsgaidőszak: amikor bő egy hetem van két vizsga között akkor kicsiket bevonom a rendrakásba.
És a mosás-hajtogatás kivételével(az hetente többször előfordul) mindent egyszerre letudok, egyetlen egy dolog amit halogatok az a sütő tényleg alapos kipucolása.
Én 2 napot dolgozom,2 napot nem,így amikor itthon vagyok,akkor csinálok mindent.
Egy dologban van rendszer,4 naponta mosom a törölközőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!