Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinek kezdett el későn beszéln...

Kinek kezdett el későn beszélni a gyermeke? mikor, hány hónapos korában?

Figyelt kérdés
Fiam 19 hónapos de még a baba mama-n kívül semmit nem mond. Már kezd zavarni, tudom mindenki azt mondja, hogy még ráér, de... VAnnak tapasztalataitok? Mivel "fejleszthetném"? Sokat beszélgetünk, könyvet nézünk, mindig megbeszéljük este hogy mi történt velünk, ha mesét nézünk azt is "mesélem" neki hogy mi történik...
2013. febr. 19. 12:52
 1/8 anonim ***** válasza:
2 évesen kezdett el beszélni a fiam, de 3 hónapra rá már hosszú, összetett mondatokat mondott. :)
2013. febr. 19. 12:58
 2/8 zabmester ***** válasza:

A fiamnál is csak ennyi volt, meg még az, hogy bumm és hamm, ezeket tudta mondani, mást nem. Két évesen kezdett el egyszótagos szavakat mondani, ilyeneket, hogy ház, ágy, tál, kéz, láb, meg hasonlók, utána pár hónapon belül már rövidebb mondatokat is mondott. Most öt éves, amióta elkezdett rendesen beszélni, mindenki el van ájulva, hogy milyen jól kifejezi magát, és hogy mekkora szókincse van, szóval lazán behozta a lemaradását :)

Nekem logopédus ismerős mondta, hogy a hintázás jó hatással van a beszédfejlődésre, illetve amit már fentebb írtam, hogy sok egy szótagos szót mondogassak neki, ezeket mondja ki a legkönnyebben.

2013. febr. 19. 13:09
 3/8 anonim ***** válasza:
A 2. szülinapján még alig mondott valamit, rá olyan 2-3 hónapra indult be a folyamat, de akkor elég gyorsan.
2013. febr. 19. 14:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Elmúlt két éves, mikor fejlesztésekre kezdtünk járni, többek között beszédindításra is.
2013. febr. 19. 14:32
 5/8 anonim ***** válasza:

dettó ugyanaz, mint az elsőnél

ne sürgesd!!!!!

2013. febr. 19. 15:48
 6/8 anonim ***** válasza:

Az én nagykisfiam(3,5 éves) pontosan 2,5 évesen kezdett el beszélni. 2 éves korában kb 10 szót mondott...aztán 2,5 évesen beindult, és azóta.....mond olyanokat, h a hajam néha égnek áll.....

A kiskisfiam(1,5 éves) nagyon sok szót mond már, minden nap 1-1 újat, sokkal többet, mint a nagy ilyen idős korában.de mondatokat még nem.

Én azt tudom Neked tanácsolni, hogy hagyj még időt a kisfiadnak. Én is rettentően izgultam, de örülök utólag, hogy nem vittem sehova, nem terheltem. Nekem sokan azt mondták, hogy ha megért mindent, és valamilyen módon ki is tudja magát fejezni, akkor várjak. És nagyon jól tettem.

Ő úgy lett pl szobatiszta, hogy még azt sem tudta akkor mondani, hogy pisi vagy kaka, és mégis sikerült.Pont mire szobatiszta lett, elkezdett beszélni.

Ja, és az sem mindegy, hogy a mozgása hogyan alakult. Én nem is vártam csodát, mert ő 6 hónaposan felállt, 8 hónaposan elindult, ez látszik is rajta, mert nem egy nyugodt gyerek amúgy. Nála a mozgás gyorsabban fejlődött mint a beszéd.

A kicsi csak 1 éves korában indult el, és látszik is hogy ő már többet beszél.

Én azt mondom h nyugi. ha megért mindet, és ki is tudja magát valamilyen módon fejezni, akkor még várj.

2013. febr. 19. 22:40
 7/8 anonim ***** válasza:

27 hónaposan kezdett el beszélni. Ez február elején volt, április 14-én kezdte a bölcsit, akkor már mások számára is érthetően beszélt, mondatokat mondott. Néhány hónapon belül meg már eszünkbe jutott az ismert mondás: A szülő először azért imádkozik, hogy beszéljen a gyereke, aztán meg azért, hogy hagyja abba! :D

Én 19 hónaposan még nem aggódnék (nem is aggódtam), hiszen egy másfél éves gyerekről beszélünk. Írtam már többször, hogy vannak átlagosan fejlődő gyereked, a tied is benne van az átlagban, és az enyém is benne volt még. Persze nálunk nem volt semmilyen szervi-értelmi probléma, védőnő, doki is látta. Ha nálatok sincs, akkor majd elkezdi. Egyébként meg minek erőltesse magát, ha te úgyis érted, mit akar?

De hogy tudományos is legyek egy kicsit, hiszen nomen est omen, pontosabban inkább foglalkozás kötelez :)

[link]

Hiába 27 hónaposan kezdett el beszélni a gyerekem, mire 30 hónapos lett, ugyanazt tudta, mint az átlag 30 hónapos. 3 éves korára meg bőven tudta, amit kell.

2013. febr. 20. 11:52
 8/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Nagyon is megérteti magát a gyerkőc, igazi activity művész :) Megnyugtatom magam, hogy minden rendben. Sokan mondják, hogy most raktároz, aztán majd beindul. Nála a mozgásfejlődés is így volt. Viszonylag későn csinált mindent, de ahogy felállt utána egyből járt, pár hét múlva szaladt. Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
2013. febr. 24. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!