Jò ötlet, hogy 3éves gyermekemet mesenézés megvonásával büntetem a nyafogása és a hisztizése miatt?
Inkább, mint hogy rókával ijesztgesd (pár napja volt egy kérdés itt, hogy anyuka rókával ijesztgeti a kislányát, hogy aludjon).
Én sem büntetem, hanem kilátásba helyezek mesemegvonást, túró rudi elhagyását az uzsonnából stb.
Addig nem vagyok hajnadó teljesíteni a kérését, amíg normálisan nem beszél.
A fiam is 3 éves, neki pl. az az új szokása, hogy úgy beszél, minha kavics lenne a szájában. Semmit nem lehet érteni a beszédéből (alapjáraton is nagyon pösze), nagyon haragszom, ha így beszél.
Mindig elmondom neki, hogy csak akkor teszek meg neki bármit, ha normálisan kéri.
Természetesen először én is megkérem,hogy normálisan kérjen,de ennek ellenére is folytatja a nyávogást.Nem teljesítem a kérését,igy hiszti kerekedik a dologbòl.
És ez így megy nap mint nap.
Nálunk is megvonás van, ha nagyon nem fogad szót. Ez általában használ.
Elsőnek: nem az volt a kérdés, hogy ti néztek-e tv-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!