2011. januári gyermekemet mikor vigyem óvodába?
Nehéz a döntés. A régi munkahelyemre nem tudok visszamenni, jövő januárban kiadják a szabimat, és vége. Ez kb azt jelenti, hogy mondjuk jövő március közepéig van biztos jövedelmem. Viszont elvileg idén tavasszal be sem írathatom még az óvodába, mert augusztus 31-ig nem tölti be a 3 évet. Jól tudom, hogy így működik? Ha viszont csak jövő tavasszal íratom be, akkor szeptemberben vihetem csak, és márciustól szeptemberig pénz nélkül maradunk.
Ti mit csinálnátok?
Plusz info még, hogy nagyon korán született, 28 hétre, és kb 5 hónapja tanult meg járni, szobatisztaság sehol, így per pillanat nem is úgy fest, mint ha januárra óvoda érett lenne majd...
Előre is köszi, ha írtok tanácsot!
Próbáld bölcsődébe íratni. Igaz, idén még nem tudod beíratni, nálunk szokott lenni egy előfelvételi, azoknak akik aug. 31 után töltik a hármat, de az semmit nem jelent.
Ha jövő tavasszal beiratod, nem biztos, hogy csak szeptemberben viheted.
Az én fiam most áprilisban lesz 3 éves. A nyílt napon megkérdeztem, ha felveszik, akkor előbb is kezdheti-e az ovit, mint szeptember. Az óvónő azt mondta, hogy az óvódavezető dönti majd el, hogy mennyi hely van a mostani kiscsoportban. Tehát ha lesz hely most és felveszik, akkor már május körül kezdhetünk. De ha tele van az összes kiscsoport, akkor a szeptemberben induló kiscsoporttal kezdhetünk, persze, ha felveszik, mert iszonyat túljelentkezés van, megyeszékhelyen lakunk.
Nem tudod jól. Az idén azokat kell beíratni, akik 2014. május 31-ig betöltik a hármat.
Elvileg januártól mehetne oviba a gyereked.
Kb. április körül van a beiratkozás.
3-nak:
"A 2014. szeptember 1-jétől hat{lyos 8.§ (2) bekezdés két szempontból hoz lényeges változást:
-Hároméves kortól teszi kötelezővé az óvodát.
-A harmadik életév betöltésének határidejét augusztus 31-ére teszi.
Én pont ezt beszéltem most meg a védőnőmmel.Január végén született a kisfiam.
Azt mondta áprilisban minden kép be kell íratnom,ha viszem az idén ha nem.
Áprilisban bemegyek az oviba és megmondom,hogy én jövő márciustól szeretném vinni a kisfiamat.Ennyi.
Persze nem biztos,hogy ez így működik máshol is....
Első körben én is a védőnőmet kérdeztem. Pont annyi segítséget, és hasznos infót kaptam ezzel kapcsolatban is, mint eddig bármivel mással kapcsolatban... :))
Igazad van utolsó! Beíratom idén tavasszal, aztán majd márciusban viszem. Már csak a kiszemelt óvodát kell megkérdeznem, hogy év közben van-e beszoktatás, de úgy tudom, hogy igen.
Köszönöm, hogy írtatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!