Mitől függ, hogy a gyermekből mi lesz ha majd felnőtt lesz? Milyen szakmája, érdeklődési köre? Lehet ezt befolyásolni?
Hát ez érdekes kérdés! Te mivel foglalkozol? Te szeretted volna, vagy erre felé tereltek a szüleid?
Bevallom gőzöm sincs, hogy kötöttem ki a szakmámnál. Arra emlékszem, hogy mikor még általános iskolás voltam, volt a rendőrségen egy nyílt nap, ott felültem egy rendőrmotorra, és én akkor azt mondtam az apukámnak, hogy apa ha felnövök én rendőr leszek! :)) Az lettem! :))
Persze akartam még sok más is lenni, pl másik nagy álmom volt, hogy újságíró leszek, de valahogy mégis itt kötöttem ki, pedig a szüleim soha nem próbáltak befolyásolni, terelgetni semerre.
Szerintem nagyban függ a gyerek mentalitásától, habitusától, érdeklődési körétől, családi hátterétől.
Pl egy lobbanékony ember biztos nem lesz rendőr, vagy nagyon gyorsan leszerel, mert ez nem az a szakma, ahol el kivitelezhető. De aki tök koki a matekhoz az biztos hogy nem lesz, se építészmérnök, se matektanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!