Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit adjak a 3 evesemnek?...

Mit adjak a 3 evesemnek? Magas laz, natha, torok fajas? Az eggyik orvos a helyettesitö orvos, nem antibiotikumot irt a masik meg igen.

Figyelt kérdés
antibiotikum cefprozil,a masik a nem antibiotikum spirpoent.szerintetek?nem tudom eldönteni,hogy indokolt e a z antibiotikum

2013. febr. 11. 10:54
 1/9 anonim ***** válasza:
57%
Ezt nem is neked kell, hanem az orvosnak. Ha felírta akkr indokolt.
2013. febr. 11. 10:55
 2/9 A kérdező kommentje:
de az eggyik orvos ezt irta a masik ameg azt.most akkor melyiket?
2013. febr. 11. 10:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Miért vitted két orvoshoz? Melyiket kapta előbb?
2013. febr. 11. 10:58
 4/9 A kérdező kommentje:
azert mert szlovakiai vagyok.magyarba dolgozom,es a magyar orvostol kellett az igazolas.
2013. febr. 11. 11:00
 5/9 anonim ***** válasza:
Egyébként mindkettőt adhatod. Az egyik antibiotikum, megöli a betegséget okozó bacikat a spiropent pedig gondolom hörgőtágítóként kell, mert az orvos szükségesnek találta.
2013. febr. 11. 11:02
 6/9 anonim ***** válasza:

Torokgyulladásra sose kapunk antibiotikumot.

Gyakrabban vírus, mint baktérium, és a vírusra nem jó az antib.

Lázcsillapítás és spiró amit adnék a gyerekemnek, az antib. pedig hanyagolnám(kiváltanám, de pl nem keverném be ha por állagú)

Itasd(meleg mézes citromos tea), több c vitamin, pihenés.

2013. febr. 11. 11:13
 7/9 anonim ***** válasza:

Nézd. Te látatlanban megállapítottad, hogy vírus és nem baktérium okozta a betegség? Szerintem hallgass az orvosra, attól, mert az egyik spiropentet írt fel, attól még a másik által felírt antibiotikum igenis lehet indokolt. Arról nem beszélve, hogy a spiropent hörgőtágító, tehát max. a köhögését orvosolod vele, a többi tünetére úgysem hat. Ha nem bízol az orvosban, akkor keress olyat, akiben megbízol. Így nem lehet, hogy felülbírálom az orvost. Ha adsz az antibiotikum mellé probiotikumot, akkor semmi gond nincs az antibiotikummal.

Végülis nem értem, mit szeretnél a kérdéseddel, ha azonnal elutasítod az antib-t és minket (és magadat) akarod meggyőzni arról, hogy nem is kell....

2013. febr. 11. 11:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy melyiket kapta előbb a gyerek, de tökmindegy. Gondolom tájékoztattad az orvost, hogy mit kapott az a másik orvostól. Ha nem mondta, hogy hagyd abba a másik által felírt gyógyszer szedését, akkor mindkettőt add neki. Ezek a készítmények nem ütik, hanem kiegészítik egymást. Ha félsz az antibiotikumtól, akkor adj mellé probiotikumot. Az antibiotikum nem mumus.
2013. febr. 11. 12:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a doki akkor ad antibiotikumot, ha 3 napnál tovább lázas a gyerek. Addig hiába is viszem, ha ennyi a tünete, mint a tiednek, nem ad antibiotikumot, szóval én így el sem viszem dokihoz.

A torokgyulladást meg általában vírus okozza, amiből mostanában van bőven, és speciel a doki sem tudja ránézésre megállapítani, hogy azt a torokgyulladás vírus, vagy baktérium okozza-e. Csak sokan az első láznál, első tüsszentésnél indokolatlanul adják az antibiotikumot, ami nem használ vírusra és jönnek itt a kérdések, hogy miért nem gyógyul a gyerek.

Szóval, én azt csinálnám, hogy kiváltanám a gyógyszert és eltenném a szekrénybe és ha 3. nap is lázas a gyerek és úgy látod, hogy nem javul semmit, akkor következő naptól adnám neki az antibiotikumot, mert akkor valószínűleg tényleg nem vírus a galiba okozója.

2013. febr. 11. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!