Hogyan reagálnád le örökbefogadó szülőként ha 6 éves örökbefogadott kisfiad előtt rákérdeznének, hogy mi lesz most ővele, hiszen úgy hallották végre "saját" gyereket vártok?
#Kérdező
Örülök a hozzáállásodnak. Én 4 gyermeket neveltem fel, közülük 2 volt a "saját", a két nagyobb a nejem előző házasságából van. De tanúsíthatom, hogy lehet egyformán szeretni őket. És sok-sok év után (már régen felnőttek) jobb viszonyban vannak velem, mint a vér szerinti apjukkal.
Mindig tudták, hogy nem én vagyok az apjuk, mégis én neveltem őket, hozzám jöttek a problémáikkal, örömeikkel. Tökmindegy, hogy ki is volt az "igazi" apjuk.
A legnagyobb mondta ki egyszer, hogy nem az az apa, aki megcsinál egy gyereket, hanem az, aki felneveli. Bevallom őszintén, nekem ez nagyon jól esett...
Igen, lehet sajátként szeretni egy "idegen" gyereket, csak aki ezt soha nem próbálta, az nem biztos, hogy ezt meg fogja érteni. De ne foglalkozz az ilyen emberekkel. Érezd, és tudd, hogy neked van igazad. És szeresd a gyermekeidet, akár "saját", akár "saját". :-D
(7. voltam)
Kedves Kérdező! Ne foglalkozz az ilyen rosszindulatú emberekkel.
Komolyan ilyen szépet még nem olvastam mint amit mondtál a kisfiadnak,még a könnyem is kicsordult,annyira szépen fogalmaztál:) Nagyon szerencsés ez a Kisfickó,hogy ilyen anyukája van :)
Most muszáj volt estére megríkatnod?
Boldog lehet a kisfiad, hogy te vagy az anyukája. Sok boldogságot a gyerekekhez!
Profi vagyok ?
:-)
Azzá lettem az évek alatt,hiszen számtalanszor boncolgatták mások azt,hogy nem érhet fel az örökbefogadott gyermek a vér szerinti gyermekkel ,nekem mindannyiszor kést forgattak a szívemben,hiszen annak az értékét nem ismerték el aki nekünk a legnagyobb kincsünk mióta velünk van.
Megtanultam határozottan,nyugodtan kezelni az ilyen helyzeteket úgy érzem .
Szerintem a kisfiam teljesen jól viseli az ilyen szituációkat amiknek nem egyszer a fültanúja .
Több alkalommal szidták a gyerek füle hallatára a vér szerinti anyukáját "milyen nő az ilyen,egy utolsó szemét" ,érdeklődtek róla,hogy igaz zaklat bennünket az "igazi anyukája " .
Mások szerint hálásnak kellene lennie azért,hogy nevelem a gyerekét ...erre azt válaszoltam,hogy onnantól,hogy örökbefogadtam elsősorban az én gyerekem és én vagyok neki hálás az életre szóló ajándékért és hogy nem elvetette a könnyebb utatt választva ,hanem esélyt adott neki az életre és nekünk arra,hogy egy ilyen csodálatos kisfiúnk legyen .
Milyen tapló emberek vannak! Én biztos elbeszélgettem volna vele, amikor a kisfiú nem hallja, hogy hogyan képzelte mégis ezt?
Remélem a kicsit nem érte semmi megrázkódtatás...
Hihetetlen, hogy milyen érzéketlen, tapintatlan emberek vannak :-( Én is öf. édesanya vagyok, egy tüneményes 2 éves kisfiam van...és a rémálmom, hogy az ilyen helyzeteket hogy fogom tudni kezelni!
Örülök, hogy Te ilyen talpra esetten oldottad meg, tanultam belőle!
De azért az még mindig hihetetlen számomra, hogy a 21. sz-ban azt gondolhatja egyáltalán vki, hogy az öribabákat másként szeretjük és ha sikerül a vérszerinti baba, akkor ők már mehetnek amerre látnak...felháborító!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!