Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mennyi ideig küzdenétek a...

Ti mennyi ideig küzdenétek a helyemben, hogy délután gyermeketek elaludjon?

Figyelt kérdés
3 éves lányomat kész rémálom elaltatni délutánonként.Minden délután legalább 1-másfél óráig altatom, mire elalszik.Beszélget magában, rugdossa a falat, veszekedni kell vele hogy feküdjön rendesen.Van, hogy feladom, mert lenne egy halom házimunkám, és azt mondom oké, nem alszunk, de akkor este 6-tól már kegyetlenül rossz a kislányom, egész este rosszalkodik és hisztis.Amúgy ugyanez a helyzet este is, de akkor kénytelen vagyok ezt a procedúrát végigcsinálni, csak sok ez a napi 3 óra altatás,főként, hogy közben a kistestvérnek is szüksége van rám.Mi lehet a megoldás?
2013. febr. 7. 14:20
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Elsőként megpróbálkozok egy korai keltéssel, amivel annyi a bajom, hogy akkor apa is meg a tesó is korán fog kelni:S

Aztán ha ez sem működik, akkor lehet, hogy elhagyjuk a délutáni alvást, csak ezzel meg az a gond, hogy ha oviba megy, akkor valószínűleg ott sem fog majd aludni:)

2013. febr. 7. 15:53
 12/14 anonim ***** válasza:
Emiatt nem kelteném korábban az egész családot, akkor az esti fektetést kell későbbre tolni, és délután is inkább 1-2 órakor fektetni.
2013. febr. 7. 15:56
 13/14 A kérdező kommentje:
No hát a másik nagy probléma, ami előkerült, hogy mire délután sikerül elaludnia van 2 óra, fél 4-ig alszik, este pedig hiába teszem le 9-fél 10 kor minden nap 11 órakor alszik csak el.
2013. febr. 7. 16:01
 14/14 anonim ***** válasza:

Kedves 10. válaszoló!

Mivel félig nekem címezted, ezért reagálok. A 9. válaszoló vagyok. Irtad, hogy keltsem korábban. Hétköznap az ovi miatt fél 7-kor kel és az oviban alszik délután. Hétvégén pedig 7 és 8 között kel, délután nem alszik, de este 8-kor alvás. Ha korábban kelteném, nekem is korábban kéne kelnem, lenne valószínûleg délutáni alvás, de este 10-kor még nem aludna. Sajnos tapasztalat. Arról nem beszélve, hogy ha felkelteném korábban, akkor egész délelôtt a nyûgösségét, a hisztijét kéne hallgatnom:-((( Nálunk ez nem lenne a legjobb megoldás.

2013. febr. 8. 05:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!