Két évesen 11,5 kg és kb.87 cm (utóbbit nem tudom pontosan, de ennyi minimum van már). Normál testalkatú? Sovány?
Szerintem tök átlagos a kisfiad.
Kislányom 2 éves 8 hónapos, és 10,9 kg és 87 cm. Ennyi idősen 13 kg az átlag. Nem tudok vele mit csinálni, nagyon sokat eszik, Ő ilyen alkat.
Ha kisebb sem tudsz mit csinálni.
13-as!
Hány cm 3 évesen a kislányod?
12-es voltam.
Anyukák, nem rémisztgetésképpen, de én is azt hittem hogy a kisfiam "ilyen" és nem paráztam amiatt, hogy soványka. Erre kiderült hogy lisztérzékeny és ezért nem gyarapszik jobban (Egyfajta felszívódási zavar).
Mielőtt pánikrohamot okoznék - a jellemző tünetek: gyakori hasmenés vagy krémes állagú széklet, sápadtság, fáradékonyság, vékony végtagok, puffadtabb pocak, vérszegénység és vashiány. Nagyjából ezek álltak fenn nálunk is egyébként.
Akinél esetleg a fenntiek nagyrészt fennálnak, érdemes kihajtani a gyerekorvosból egy gasztroenterológia beutalót. A kisfiamnál is tök véletlen derült ki, mert a fenntiek csak épphogy megjelentek nála és a gyerekorvos normálisnak hitte, sőt a gasztro doki is. De a labornál kiborult a bili...
13-as vagyok. Most nagyon megnőtt 90 cm volt tegnap, vagyis az eddigi méretéhez képest, de én is csak 152 cm vagyok, szóval nem lesz magas gyerek:)
Kicsit most már soványkásabb mint eddig volt, de egészségesen néz ki. Voltunk mi is mindenféle vizsgálaton allergiateszteken, de csak enyhe allergiát mutattak ki azt is csak porra. Szóval rám ütött a gyerekem. Vannak egyszerűen ilyen vékony gyerekek, ezzel nem tudunk mit kezdeni, de tény, hogy esetleg érdemes tesztet csináltatni, ha van más tünet is mint az alacsony testsúly. Mellesleg dietetikus anyuka vagyok, ezért lehet nem izgultam annyira, mert tudtam, hogy ha beteg lenne mik lennének a tünetek, amivel mindenképpen dokihoz kellene menni. Amiért mi allergiatesztet csináltattunk az inkább az volt, hogy asztmás rohamai voltak, de akkor megcsinálták már az ételallergiát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!