Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért kell a bölcsődében a...

Miért kell a bölcsődében a kisfiúknak a harisnyára rövidnadrágot ráadni?

Figyelt kérdés

2013. febr. 3. 20:03
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Folyt hogy arra mi szükség.
2013. febr. 4. 19:55
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Na akkor erre találjon valaki értelmes magyarázatot: a mi bölcsinkben konkrétan tiltott a harisnya viselése, se kislány, se kisfiú nem lhet harisnyában a csoportban. a miértre két hónapja nem tudok választ kapni, a nevelők nem tudják, de nem lehet, mert csak, kérdezzem a vezetöt. na öt meg még nem sikerült megkérdeznem. hátha nektek van ötletetek. bocs ha picit off.
2013. febr. 5. 15:49
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez durva...és akkor hogy mennek ki az udvarra? Harisnya nélkül???

Volt szerencsém a beszoktatási idő alatt jobban belelátni ebbe az életbe. Szerintem azért lehet, mert pl nálunk egy dadus, és egy ovónő van 24 gyerekre (daduska sincs mindig ott), tehát úgy látam ez nekik csak macera, mert a kicsi még egy melegítővel elboldogul visszahúzni, de lehet hogy a harisnya csak félig menne.

2013. febr. 6. 18:40
 14/20 anonim ***** válasza:
Igen, harisnya nélkül. a melegítöre húzzák az overált. a bodyn is rendszeresen csak a középsö patentot patentolják be a három közül. ez máshol is így van? engem kicsit zavar, mert a kisfiam nagyon vékoyn alakatú és gyakorlatilag a body tartja fent rajta a pelust, így sokszor a body mellett kilóg a pelusa valamelyik oldalon, mert csúszik le :-(
2013. febr. 7. 21:50
 15/20 anonim ***** válasza:

Nálunk nem kell, de lehet. A harisnya ahogy írták, azért kell, hogy egyszerűbb legyen az öltöztetés az udvarra. (Többek szavából azt veszem ki, hogy nehezményezik, hogy a bölcsiben a gondozók inkább nem vacakolnak a harisnyával, s így nekik egyszerűbb. Hát azért akinek több kicsi gyereke van, tudhatja, milyen öltöztetni ezeket a csöppségeket, úgyhogy nekem semmi kifogásom az ellen, hogy egyszerűsítsük meg a dolgukat. Persze nem arról beszélek, amikor inkább nem adnak rájuk semmit, hanem a napközbeni harisnyás viseletről.)

Én inkább adok a fiamra még egy rövidnacit, mint hogy egész nap csak harisnyában legyen, nekem az még úgy sem tetszik. Nem kötelező, a szülőre bízzák. Csak az kérték, legyen rajta harisnya is, ami teljesen érthető.

2013. febr. 26. 12:06
 16/20 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, a harisnya fölé kislány esetében számomra evidens a szoknya, hisz a harisnya végül is alsónemű. Én sem vagyok harisnyában szoknya vagy nadrág nélkül. És tudom, semmi baja nem lesz tőle a gyerenek, de akkor is, ez így szokás, gondolom, ti sem jártok egy szál harisnyában mások előtt. Kisfiúnál ugyanezt a célt szolgálja a rödidnadrág. Bár én fiúra tuti cicanadrágot adnék inkább.
2013. febr. 26. 12:57
 17/20 anonim ***** válasza:

Mi ugyan szabadidőnaciban vagyunk, de láttam bent néha fiúkat így öltözve, ahogy írod, harisnya+ rövidnaci. Szerintem a rövidnaci azért kell, mert egy szál harisnya a bugyi fölött kevés, ha leülnek játék közben a földre és szerintem tartja is a harisnyát és nem csúszik le.

Szerintem ez nagyon praktikus öltözet!

Én megőrülök a harisnyától, állandóan lógott rajtam az ülepe, mindig huzogatni kellett, felnőtt nőként is ruhellem , ezért nincs abban a törp.

2013. febr. 26. 13:10
 18/20 anonim ***** válasza:
Kedves 12es, nekem erre az lehet a magyarázat(miért nem engedik a harisnyát), amit a doktornőnk mondott. Kislányom fájlalta a punciját, és valóban, kicsit piros volt. Ekkor mondta a dr.nő, hogy még maximális higiénia mellett is sokszor bepirosodnak a gyrekek altájon, mivel egész nap a "nejlon" harisnyában vannak. Ezért azt tanácsolta, hogy ha már harisnya, akkor tényleg tiszta pamut legyen, bordás(merthogy a bordás harisnya a bordáktól "rugalmas, a sima pedig a "műanyag" száltól), hogy ne "pálljon be" a kicsi alfele.
2013. febr. 26. 13:36
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Ízlés dolga. Annak a praktikuma h a harisnya fölé egy nyári rövidnadrágot is húznak, sztem alig magyarázható (ha lecsúszik a harisnya, hát talán). Az teljes mértékben érthető hogy legyen rajta meleg harisnya az overál alatt. De egy cérnaharisnya erre azt gondolom, kevés, egy vastag harisnyára meg bentre még egy nadrágot húzni sok. Ha arra gondolok, h a kis golyója hány réteg melegben fülled, csak azért mert "hülyén" néz ki a harisnya egy kisfiún. Nekünk emiatt szűkebb szabású melegítőink vannak, arra mehet az overál, kint meleg, bent kényelmes és esztétikus. De volt hogy mosásban volt mind, és leggingsben küldtem el a fiamat. Hát kerítettek neki egy ovis rövidgatyót a leggingsre! Egyszóval véleményem szerint se nem szép, se nem praktikus, se nem kényelmes egy fiúnak a harisnyára még egy rövidnadrág az oviban v bölcsiben.
2013. febr. 26. 15:07
 20/20 anonim ***** válasza:

a fiam ovis,3,5 éves

2-3 éves koráig bölcsis volt

na ott nem volt előírás a harisnya+rövidnaci,de nem is vitték ki őket egész télen

most az oviban kifejezetten kérték,mert nincs arra kapacitás,hogy levegyék róla a melegítőt,fel a harisnyát,arra overall,csizma,kabát stb

így csak le a rövidnaci,fel az overall

szerintem is bénán néz ki,de inkább,mint hogy beteg legyen

a fiamnak van vagy 5 kesztyűje,csini pókemberes is,meg mindenféle vagány,de nem hajlandó felvenni,csak nagyon ritkán,amikor már lefagyott a keze.pedig bele van fűzve a kabát ujjába.

nálunk egyébként figyelnek az öltözködésre,behúzzák a felsőt a harisnyába,nincs kint a derekuk,ráadják azt,amit te kikészítesz,ha hidegebb van vagy melegebb,akkor annak megfelelően öltöztetik.az én fiam úgy van bent,hogy harisnya,rövidnaci,atléta,boxergatya,vékony hosszú ujjú póló.ha nincs nagyon hideg,akkor felülre nem készítek ki semmit,ha mínusz van,akkor egy kötött mellényt.az sem jó,ha a kabát alá még vastag pulcsi is megy,mert leizzad és még jobban megfázik

a kislányoknak egyszerűbb dolguk van,ott harisnya+szoknya vagy leggings játszik

2013. febr. 26. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!