Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Folyamatos köhögés, már nem...

Folyamatos köhögés, már nem tudom mit adjak neki?

Figyelt kérdés
Lányom közel három hete köhög, és már mindennel próbálkoztam, egyszerűen nem múlik. 3 és fél éves, hurutos köhögés plusz orrfolyás volt nála pár hete, az orrfolyás elmúlt de a köhögés megmaradt. Hiába szedett bármilyen köptetőt, nem segített. Tegnap éjjel szinte semmit nem aludtunk. Most Rhinathiol köptetőt adok neki, illetve éjszakára Sinecod-ot, hogy ne ingerelje a köhögés. Plusz hideg párásító megy egész éjjel. Holnap megint doki, mert nincs több ötletem. Nektek valami?? Valami házi praktika?
2013. febr. 3. 09:36
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha az orrfolyás elmúlt, ne adj neki köptetőt, mert attól köhög. Izlandi zuzmó szirupot ajánlom, vagy más, száraz köhögésre valót. De az is lehet, hogyha nem adsz semmit, 2-3 napon belül jobban lesz. Amúgy jót tesz a méz kanalazása, hársfatea.
2013. febr. 3. 10:03
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem megijeszteni akarlak de bp en a X XVIII kerbe virusos tüdőgyulladás van..((

Már alig vannak a bölcsiben és az oviban!

Dokinál voltál??

Lázzal és láznélkül is jöhet és ha sulyos esetben korház!

mindenképp doki!!

2013. febr. 3. 10:10
 3/10 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem szegény pont a Sinecodtól köhög. Az is köptető, váladékoldó ha jól emlékszem. Ha este beadod, egész éjjel csurog a torkán a váladék, azért köhög.

Vegyél fekete retket, fúrd ki a közepét, a lyukba tegyél mézet, majd 5 óra állás után add oda a lányodnak. Pár nap alatt meggyógyul tőle.

A mézet újra és újra pótold. Vigyázz, hogy a retek ne lyukadjon át, mert akkor elfolyik a méz.

2013. febr. 3. 10:18
 4/10 anonim ***** válasza:

3. vagyok.

Mármint a retek közepén lévő folyadékot add oda. Olyan lesz mint a víz, felhígul, de remek a légúti bajokra.

5 óránként kaphatja bárki.

2013. febr. 3. 10:21
 5/10 A kérdező kommentje:
egész héten alig köhögött, minimális volt ugyan, de köhögött. tegnap estére lett rosszabb. a sinecod-ot nekünk a doki estére ajánlotta, mert az elvileg csillapítja a köhögést. éjjel felébredt, olyan kettő körül, kegyetlen köhögés jött rá, majd adtam neki sinecod-ot és fél óra múlva aludt, egészen reggel fél tízig. holnap viszem dokihoz, addig pedig remélem kihúzzuk valahogy. mióta elkezdte az óvodát azóta nincs olyan hét, hogy ne köhögne, nem értem miért...
2013. febr. 3. 10:27
 6/10 anonim ***** válasza:

A Sinecod nem köptető, hanem köhögéscsillapító.

A mi orvosunk már nem adja együtt a kettőt, szerinte a köhögéscsillapításnak nem sok értelme van hurutos köhögés esetén.

Én a helyedben adnék neki calciumot és valamilyen antihisztamint. Nekünk ez szokott beválni, meg persze a köptető. Ambroxol párti vagyok. Ha fájlalja a torkát akkor még fújom Tantum Verde sprayvel.

2013. febr. 3. 13:24
 7/10 A kérdező kommentje:
tudom, hogy a sinecod köhögéscsillapító, már két különböző doki írta fel neki, éjszakára kell adjam neki. nappal váladékoldó, estére pedig sinecod, hogy valamelyest megnyugodjon ne köhögjön.
2013. febr. 3. 15:34
 8/10 anonim ***** válasza:
48%
azt tudom hogy köhögéscsillapítót nem szabad adni ha hurutosan köhög!nálunk is hasonló volt a szitu,és hársmézes teát adtam neki,meg mi inkább kihányjuk a váladékot egy idő után:(
2013. febr. 3. 18:05
 9/10 anonim válasza:
Szia! Én is a fekete retek-méz variációra szavazok, nekünk nagyon bejött. Egyik nap elkezdett köhögni, próbáltuk a gyógyszertári dolgokat, majd 2 nap múlva gondoltam megpróbáljuk a "retkes mézet", és láss csodát teljesen rendbejött szinte 1 nap alatt. Azóta is eszegetjük, és megúsztuk a járványt is. A bölcsiben szinte ő volt az egyetlen aki nem hiányzott 1 napot sem. Szerintem a természetes dolgok sokkal hatásosabbak, mint a gyógyszerek.
2013. febr. 3. 18:19
 10/10 A kérdező kommentje:
ez a retkes mézes dolog jól hangzik, azt hiszem holnap beszerzem én is a hozzávalókat:)
2013. febr. 3. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!