Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor forduljunk orvoshoz az...

Mikor forduljunk orvoshoz az alábbi esetben (kiduzzadt nyaki mirigy)?

Figyelt kérdés

A kislányom nyakán kiduzzadt egy mirigy (jobb oldalt kicsit hátúl). Most kicsit piros volt a torka, de láza nem volt. Már több mint fél éve nem volt láza, csak néha piros a torka és náthás. Én tegnap előtt vettem észre, hogy kiduzzadt egy mirigy, nincs 1 cm, mozog a bőre alatt, nem piros, nem fájlalja. Anyukám szerint már 2 hete ott van.

Ha igy reagál a szervezete egy esetleges virus miatt, akkor mikor fog visszahúzódni? Vissza fog-e magától vagy forduljunk orvoshoz?

4 éves kislány anyukája

2013. jan. 28. 08:59
 1/2 anonim ***** válasza:
Lehet,hogya mandulája is begyulladt kicsit, Szerintem mutasd meg orvosnak.
2013. jan. 28. 10:21
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha vékony a kislányod, akkor ez úgymond "normális".

Az én nagyobbikomon szinte mindig látszik az a "csomó", ha megbetegszik, akkor feltűnőbb. Ha meggyógyul, akkor visszább megy, de el nem tűnik.

Többször mondtam a dokinak, (többnél is jártunk) és mindig azt mondták, hogy mivel vékonyka a gyerek, ez nála nagyon észrevehető.

A gond akkor van, ha a "csomó", vagyis a mirigy el kezd nőni, fájni, pirosodni, stb... Amíg nem lesz nagyobb, aggodalomra nincs ok.

De ha nagyon aggódsz, mutasd meg dokinak.

2013. jan. 28. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!