Ha lefekvés előtt, vagy éjjel (mikor pl vizet kér) észreveszed a gyerekeden, hogy lázas, azonnal mész vele az ügyeletre, vagy megvárod a másnapot?
ügyeletre nem akkor viszem mikor észreveszem, hogy lázas hanem ha annyira beteg, vagy csillapíthatatlan a láza.
egy lázcsillapítót be tudok neki itthon is adni, nem az ügyelet dolga a láz csillapítása, persze ha csillapíthatatlan akkor igen.
ha lemegy a láza a lázcsillapítótól és hűtőfürdőtől és nincs egyéb panasz akkor másnap se viszem orvoshoz,
"Csak lázzal" az ember nem megy ügyeletre.
A lázat csillapítom.
Ha nem lehet csillapítani valami miatt, akkor ügyelet esetleg.
Nekem 3 gyerekből egynél volt egyszer olyan betegség, hogy három napon át 39 felett volt a láza. A hűtőfürdő levitte, csak gyorsan vissza is kúszott. Ezért kb. 3-4 óránként hűtőfürdőztük éjjel nappal, ami elég fárasztó volt, de akkor épp erre volt szükség. Tényleg nem gyakori.
Én még másnap sem biztos hogy elviszem az orvoshoz, kivéve ha pici baba, csak akkor amikor már vannak egyéb tünetei is. (Köhögés torok vagy fül fájdalom, ilyesmi), mert akkor meg kell nézni, hogy mitől van, és azt kezelni. Ha az első "csak lázas" napon viszem, akkor legtöbbször nem derül ki, és egy vagy két nap múlva mehetünk megint.
Nem megyek ügyeletre éjjel.
Ha lázas éjszaka a fiam, fel sem szoktam kelteni megméri pontosan mennyi, mert a légvételéből, ha ráteszem a kezem a homlokára, már kb. érzem, hogy csillapítani kell.
Kap szuszpenziót félálomban, aztán fél óra múlva megnézem, csökkent-e a hője.
Ha 24 órán túl is folyamatosan lázas, akkor egyrészt kell már más tünet is legyen, másrészt felhívom a dokit/ügyeletet, mi a teendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!