Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van olyan kisgyerekes itt,...

Van olyan kisgyerekes itt, aki Siófokon lakik?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy milyen ott lakni. Most Pesten élek, de szeretnénk hamarosan elköltözni. Van egy 4 éves kislányom, és még 1 babát tervezünk. Jók-e a bölcsik, ovik, iskolák? Melyik környékre érdemes költözni családi házba?
2013. jan. 18. 19:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Mi az őszel költöztünk ide Budapest/Pomázról, de már laktunk itt 5 éve.

Az Ovi sokkal jobb mint ott Bp volt, de lehet csak jó csoportot fogtunk ki.

Én már a másodikat várom, hát a terhes gondozásos rendszer nem tetszik. Hiába van fogadott orvosom, mindent végett 8 helyre kell menni, Bp-en valahogy egyszerűbb volt.

Mi az Arany partinál lakunk, Szabadifürdőnél, csendes környék, csak új társasházak vannak itt, itt jár a busz, vonaz is, ami 5 perc alatt beér Siófokra.

Lehet kacsákat etetni, van itt posta, bolt, szép rendezett a part!

Kinéze az ablakon, kimegyek a teraszra, közvetlen látom a Balcsit...

Nyáron szuper itt lakni, ott a parti sétány, bulik...

2013. jan. 18. 20:35
 2/4 anonim ***** válasza:

én is siófoki vagyok, 35 éve itt lakok

1 bölcsi van a központban, de nem tudok róla nyilatkozni, kisfiam nem járt bölcsibe

oviból sok van, mi ősszel kezdtük az ovit, a Fő utcaiba jár (Napraforgó), a felszereltsége nem a legtutibb, de én meg vagyok vele elégedve, mert az óvónők nagyon aranyosak, és jól bánnak a kisfiammal,a mi csoportunk kis létszámú vegyes csoport, kb 16-an vannak

a mi környékünkön fel van kapva a Nyolcszínvirág ovi (Bláthy-Bókay utca), de nagyon nagy a gyereklétszám egy csoportban

4 általános iskola van, én a 4-esbe jártam (Beszédes József), ez a város nyugati szélén van, Szépvölgyi utcában, talán a legjobb suli, én szerettem, de ez már igen régen volt :)

mi a város nyugati szélén lakunk, de ha van kocsi, akkor mindegy hova költözöl, talán a Dózsa György utcától keletre befelé lévő utcákat nem ajánlom, (pl Irinyi) ott laknak a romák,

meg van egy viszonylag új környék, Koch Róbert Szépvölgyi út közötti rész, "Rózsadombnak" hívják

az Aranypart is nagyon szép

hogy milyen itt lakni? hát nyáron őrület van, télen meg dögunalom :) sok lehetőség nincs itt, Pest ebből a szempontból ezerszer jobb

ha bármi kérdésed van, írjál nyugodtan :)

2013. jan. 18. 23:15
 3/4 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Igen ez is érdekelne, hogy azért vannak ott "szórakozási" lehetőségek? Mert Pesten tényleg csak az a jó, hogy minden nagyon közel van, mozi, játszóházak, bevásárlóközpontok stb...Bármikor fogom a gyereket és akárhova mehetünk. Balatonon meg csábít a jó levegő , nyugalom. Bár félek, ha annyira nyugis pl. a tél, akkor ebből a szempontból hiányozna Pest. Nem tudom, 30 éve Pesten élek, de elég roosz környéken lakunk, sok a roma. De jó helyen Budapesten meg megfizethetetlenek a házak (számunkra).Siófokon meg tudnánk venni egy szép kis házat. Füreden is gondolkoztunk, de az nagyon messze van Pesttől, a férjemnek meg muszáj lenne feljárnia heti 2-3-szor.És milyen a lakosság, az emberek? Nálunk elég bunkók és türelmetlenek az emberek! Köszönöm válaszod!
2013. jan. 19. 15:05
 4/4 anonim ***** válasza:

hát nem sok :(

van egy pláza, tavaly lett kész, abban van mozi, sioplaza.com, meg kb 5 üzlet egyelőre, lehet csődbe is megy :(

én 2 játszóházról tudok, az egyik itt van: szivarvanyvilag.hu

van egy régi kultúrház meg egy új könyvtár, annak van gyerekkönyvtár része is, mi még nem voltunk, de azt mondják jó

van pár játszótér

nagyon szép a Jókai park, (2 játszórete van) a kikötő, megújult a Víztorony

shoppingolni lehet még Kilitin, van C&A, New Yorker, Vögele, Humanic, a plázában H&M, Deichman

van egy fürdő, galerius-furdo.hu

hát nagyjából ennyi (ha valamit kihagytam, megírom még :)

nyáron a Petőfi sétányon dübörög az élet, de az még természetesen nem kisgyereknek való, sajnos főleg a buliturizmusra épít a város, iszonyú sok fiatal van

a beachen van homokos strand

ez egy kisváros kb 25 ezren laknak, talán nem akkora a közöny mint Pesten

2013. jan. 19. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!