Van olyan kisgyerekes itt, aki Siófokon lakik?
Mi az őszel költöztünk ide Budapest/Pomázról, de már laktunk itt 5 éve.
Az Ovi sokkal jobb mint ott Bp volt, de lehet csak jó csoportot fogtunk ki.
Én már a másodikat várom, hát a terhes gondozásos rendszer nem tetszik. Hiába van fogadott orvosom, mindent végett 8 helyre kell menni, Bp-en valahogy egyszerűbb volt.
Mi az Arany partinál lakunk, Szabadifürdőnél, csendes környék, csak új társasházak vannak itt, itt jár a busz, vonaz is, ami 5 perc alatt beér Siófokra.
Lehet kacsákat etetni, van itt posta, bolt, szép rendezett a part!
Kinéze az ablakon, kimegyek a teraszra, közvetlen látom a Balcsit...
Nyáron szuper itt lakni, ott a parti sétány, bulik...
én is siófoki vagyok, 35 éve itt lakok
1 bölcsi van a központban, de nem tudok róla nyilatkozni, kisfiam nem járt bölcsibe
oviból sok van, mi ősszel kezdtük az ovit, a Fő utcaiba jár (Napraforgó), a felszereltsége nem a legtutibb, de én meg vagyok vele elégedve, mert az óvónők nagyon aranyosak, és jól bánnak a kisfiammal,a mi csoportunk kis létszámú vegyes csoport, kb 16-an vannak
a mi környékünkön fel van kapva a Nyolcszínvirág ovi (Bláthy-Bókay utca), de nagyon nagy a gyereklétszám egy csoportban
4 általános iskola van, én a 4-esbe jártam (Beszédes József), ez a város nyugati szélén van, Szépvölgyi utcában, talán a legjobb suli, én szerettem, de ez már igen régen volt :)
mi a város nyugati szélén lakunk, de ha van kocsi, akkor mindegy hova költözöl, talán a Dózsa György utcától keletre befelé lévő utcákat nem ajánlom, (pl Irinyi) ott laknak a romák,
meg van egy viszonylag új környék, Koch Róbert Szépvölgyi út közötti rész, "Rózsadombnak" hívják
az Aranypart is nagyon szép
hogy milyen itt lakni? hát nyáron őrület van, télen meg dögunalom :) sok lehetőség nincs itt, Pest ebből a szempontból ezerszer jobb
ha bármi kérdésed van, írjál nyugodtan :)
hát nem sok :(
van egy pláza, tavaly lett kész, abban van mozi, sioplaza.com, meg kb 5 üzlet egyelőre, lehet csődbe is megy :(
én 2 játszóházról tudok, az egyik itt van: szivarvanyvilag.hu
van egy régi kultúrház meg egy új könyvtár, annak van gyerekkönyvtár része is, mi még nem voltunk, de azt mondják jó
van pár játszótér
nagyon szép a Jókai park, (2 játszórete van) a kikötő, megújult a Víztorony
shoppingolni lehet még Kilitin, van C&A, New Yorker, Vögele, Humanic, a plázában H&M, Deichman
van egy fürdő, galerius-furdo.hu
hát nagyjából ennyi (ha valamit kihagytam, megírom még :)
nyáron a Petőfi sétányon dübörög az élet, de az még természetesen nem kisgyereknek való, sajnos főleg a buliturizmusra épít a város, iszonyú sok fiatal van
a beachen van homokos strand
ez egy kisváros kb 25 ezren laknak, talán nem akkora a közöny mint Pesten
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!